Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Türkiye'den Nijer'e sağlık desteği

Türkiye'den Nijer'e sağlık desteği

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 20:06:07

Türkiye'den Nijer'e sağlık desteği
Türkiye'den Nijer'in Agadez bölgesine, sağlık desteği sağlamak için 20 doktordan oluşan bir heyetin gittiği bildirildi.

Nijer'in başkenti Niamey'nin kuzeyinde bulunan Agadez yerel yönetiminin yetkililerinden Muhammed Anako, "Gönüllüler" adlı sivil toplum kuruluşunun, bölgeye 20 doktordan oluşan sağlık heyeti gönderdiğini açıkladı.

Anako, Nijerlilere sağlık konusunda destek verecek heyetin gelmesinden çok memnun olduklarını belirterek bu desteğin Nijer-Türkiye ikili ilişkilerini yansıttığını ifade etti.

Anako, Nijer'de 3 yıldır faaliyet gösteren "Gönüllüler"in yoksul ailelere ve dul kadınlara da destek verdiğini dile getirdi.

Hastane kaynakları, Türk doktorların, otorinolarengoloji (kulak, burun ve boğazdaki hastalıkların tanı ve tedavisiyle ilgilenen uzmanlık dalı) ve jinekoloji dalları başta olmak üzere, bölge halkının sağlık ihtiyaçlarıyla ilgileneceğini, bu sayede hastaların tedavi süresinin kısalabileceğini söyledi.

Nijer'e önceki gün gelen heyetin Agadez hastanesinde yaklaşık 10 gün kalacağı kaydedildi.

Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Hüseyin Özdemir geçen ay, Türkiye'nin sağlık ve eğitim yardımlarının yanı sıra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı aracılığıyla, Nijer'e 2013'ten beri 151 bin dolarlık gıda yardımı yaptığını, ülkede 253 su kuyusu açtığını ve 42 sınıf inşa ettiğini bildirmişti.

Haber Ara