Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

'Turkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'

'Turkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-15 20:57:15

'Turkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'
KKTC Maliye Bakanı Birikim Özgür, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında suyu en makul fiyatla ve en hızlı şekilde Kıbrıs Türk halkına ulaştırmak istediklerini belirterek, ihale şartnamesinin Kıbrıs Türkleri tarafından gösterilecek iradeyle şekilleneceğini söyledi.

Bakan Özgür, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Özgür, burada yaptığı konuşmada, su konusunun hem Türkiye-KKTC ilişkilerini hem de KKTC siyasetini ilgilendirdiğini belirterek, geçtiğimiz hafta 3 bakanla Ankara'ya gittiğini hatırlattı.

Ankara'da yapılan görüşmeler sonrası hükümetler arası anlaşmanın çok iyi noktalara geldiğini kaydeden Bakan Özgür, KKTC'nin altyapı için kaynaklarının sınırlı olduğunu, bu noktada da kamu-özel işbirliğinin devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Adadaki suyun işletmesinde ilk olarak parçalı bir ihale istediklerini fakat bunun ölçek problemine takıldığını söyleyen Özgür, tek bir işletmeci fikri üzerinden yürümeye devam ettiklerini anlattı.

Bakan Özgür, en makul fiyatı tespit edebilmek için çalıştıklarını, altyapı ve işletmenin tek bir konsorsiyum tarafından yönetilmesinin öngörüldüğünü dile getirdi.

Özgür, suyu en makul fiyatla ve en hızlı şekilde Kıbrıs Türk halkına ulaştırmak istediklerini belirterek, ihale şartnamesinin Kıbrıs Türkleri tarafından gösterilecek iradeyle şekilleneceğini sözlerine ekledi.

Haber Ara