Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Türkeş, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda canlı yayına katıldı

Türkeş, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda canlı yayına katıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 12:10:53

Türkeş, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda canlı yayına katıldı
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, terör olaylarına ilişkin, "Dışarıdan bizi izleyenler açısından bunların hepsi, 'Türkiye'de ne oluyor, bir seçim güvenliği sorunu var mı' sorularını akla getirir. Cevabı kısa ve nettir. Türkiye karıştırılmak isteniyor olabilir ama ülke karışmıyor. Türkiye'de seçim güvenliğine yönelik tehlike, tehdit, yok. Seçimler sağ salim yapılacaktır" dedi.

TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda katıldığı canlı yayında, yurt dışında yaşayan Türklere hitap eden Türkeş, Türkiye'nin istenmeyen ve olmaması gereken bir seçime gittiğini belirtti. Türkeş, bunun sorumlusunun kim olduğunu, iki ay öncesine kadar gündemi takip eden herkesin anlayabileceğini söyledi.

Türkiye'nin huzur ve istikrarını bozmak için bazı karanlık odakların saldırılar gerçekleştirdiğini vurgulayan Türkeş, "Seçimlere giderken Ankara'daki terör saldırısı niye ve kime karşı yapıldı? O gün bir barış mitingi vardı. O miting sebebiyle oraya giden vatandaşlara mı bir husumet vardı? Yoksa daha genelinde Türkiye'ye mi yönelikti? Bunu değerlendirdiğimizde bu saldırı, Türkiye'ye yönelik bir terör saldırısıdır. Hedefi Türkiye'dir, Türk insanıdır. Türkiye'deki dengeleri bozmak, kaos ve kargaşa çıkarmak için yapılmıştır" diye konuştu.

Bu söylemi dile getirirken "ama, fakat" gibi kelimeler kullanılmasına gerek bulunmadığını, saldırının amacın net ve kesin olduğunu dile getiren Türkeş, o alanda bulunan insanların siyasi görüşü veya etnik kökeninin hiçbir önemi olmadığını kaydetti. Türkeş, "Çünkü orası tüm vatandaşlar tarafından kullanılan bir alan" dedi.

- "Türkiye'de seçim güvenliğine yönelik tehlike ve tehdit yok"

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Türkiye'nin doğu kesiminde de terör gruplarının saldırılarının sürdüğünü hatırlatarak, "Dışarıdan bizi izleyenler açısından bunların hepsi, 'Türkiye'de ne oluyor, bir seçim güvenliği sorunu var mı' sorularını akla getirir. Cevabı kısa ve nettir. Türkiye karıştırılmak isteniyor olabilir ama ülke karışmıyor. Türkiye'de seçim güvenliğine yönelik tehlike ve tehdit yok. Seçimler sağ salim yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki patlamada bir güvenlik zafiyetinin bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Türkeş, bununla ilgili çok yönlü bir soruşturma yürütüldüğünü anımsattı.

Türkeş, eksik ve yanlış yapana hesap sorulacağını ancak terör örgütlerinin de güvenlik birimlerinin tedbir aldığı yerin dışında eylem yapma istidadı gösterdiklerini ifade etti.

Tuğrul Türkeş, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 54 milyonun üzerinde seçmen var. Bunların ortalama yüzde 80-82'si seçimlerin durumuna göre sandığa gider, oy kullanır. Türkiye'de seçim güvenliğini tartışmaya kalkanların göz önünde bulundurması gereken konu şu; Cizre gibi, Silvan gibi, Yüksekova gibi seçmenlerin iradesine terör örgütü tarafından ipotek konulabilen yerler, seçmen itibariyle yüzde 1'i teşkil etmiyor. Bir vatandaşın oyu dahi kıymetlidir ve önemlidir, aksi düşünülmesin. 7 Haziran'da 4 siyasi partinin Meclis'e girdiğini görüyoruz. Hepsinin oylarına baktığınızda açık ara farklar var bunlarla ilgili. Bu demek oluyor ki yüzde 1'in yüzde yarımı herhangi bir siyasi partinin pozisyonunda fark yaratacak bir oy değil."

Haber Ara