Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Turk-Macar Is Forumu

Turk-Macar Is Forumu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 00:48:56

Turk-Macar Is Forumu
Macaristan'ın Vas bölgesindeki Szentgotthard Belediyesi ve Türk-Macar İş Adamları Derneği tarafından Türk-Macar İş Forumu düzenlendi.

Szentgotthard sanayi bölgesinde düzenlenen foruma Budapeşte Ticaret Müşaviri Faruk Cömert, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk-Macar İş Adamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, Szentgotthard Belediye Başkanı Istvan Vilmos Polyak ile Türk ve Macar iş adamları katıldı.

Budapeşte Ticaret Müşaviri Cömert, forumda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki iyi ilişkiler neticesinde Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Anlaşması'nın imzalandığını ve ticaret hacminin 2,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi.

İki ülkenin de birbirine ihtiyaç duyduğunu belirten Cömert, 'Macaristan için Türkiye ne kadar önemliyse Türkiye için de Macaristan aynı şekilde büyük öneme sahip. Macaristan stratejik olarak önemli bir coğrafi konuma sahip. Avrupa Birliği üyesi olan Macaristan altyapısını tamamlamış durumda. Enerji konusunda da iyi bir durumda olması iş adamlarının dikkatini çekmektedir' diye konuştu.

Programın organizatörlerinden Szentgotthard Belediye Başkanı Istvan Vilmos Polyak, Türk-Macar ilişkilerine büyük önem verdiklerini kaydederek 'Türk-Macar ilişkileri bugüne kadar genelde kültürel alanda güçlüydü. Bu irtibatı daha da güçlendirmek amacıyla bölgenin diğer belediye başkanları ile Türk ve Macar iş adamlarını bir araya getirdik. Şehrimizde bulunan birçok firma Türkiye'ye ihracat yapıyor. Bu firmalardan birisi Türkiye'ye bu yıl içinde temsilcilik de açmayı planlıyor' ifadesini kullandı.


Haber Ara