Dolar

32,3319

Euro

34,8350

Altın

2.397,49

Bist

10.276,88

Tunus emniyet teskilatina grev cagrisi

Tunus emniyet teskilatina grev cagrisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-18 23:10:26

Tunus emniyet teskilatina grev cagrisi
Tunus'ta İçişleri Bakanlığı'na bağlı emniyet teşkilatlarını temsil eden Güvenlik Güçleri Sendikaları Milli Konfederasyonu, ülke çapında grev kararı aldı.

Konfederasyon'dan yapılan açıklamaya göre, 21 Ocak'tan itibaren vatandaşlara verilen hizmetlerde herhangi bir aksama yapmaksızın idari grev uygulanması, ücretsiz olarak iş bırakma ve ehliyet-ruhsat gibi rutin kontrol işlemlerine ara verme kararı alındı.

Devlet Başkanlığı, resmi şahsiyetler ve Tunus çapında sendikaya bağlı tüm birimlerde çalışan polis memurlarının, bugünden itibaren grevde olduklarını bildiren kırmızı kurdela takma çağrısı yapılan açıklamada ayrıca Susa vilayetinde turizm polisi olarak görev yapan bir grup güvenlik görevlisinin işten atılmasından dolayı protesto eylemlerinde bulunmaları çağrısı yapıldı.

Konfederasyonun açıkalamasında 20 Ocak'ta kendilerine bağlı tüm sendikaların olağanüstü oturum için bir araya gelmesi ve isteklerinin yerine getirilmesi için birlik halinde olunması gerektiği vurgulandı.

Tunus'ta emniyet birimlerinde görev yapanlar, hükümeti isteklerine sessiz kalmak ve talep ettikleri iyileştirmeleri yerine getirmeme konusunda ısrar etmekle suçluyor.

Haber Ara