Dolar

32,5283

Euro

34,9171

Altın

2.442,18

Bist

9.915,62

TİKA heyeti Gürcistan'da

TİKA heyeti Gürcistan'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 12:28:35

TİKA heyeti Gürcistan'da
TİKA Başkanı Serdar Çam, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te tadilatı TİKA tarafından yaptırılan engelliler merkezini ziyaret etti.

TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet Tiflis'te bulunan ve tadilatı TİKA tarafından geçtiğimiz aylarda tamamlanan AİSİ engelliler merkezini ziyaret etti.

Çam ziyareti sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada merkeze ilişkin ek projelerin yapılacağını söyledi.

AİSİ Engelli Merkezi'nin tadilatı TİKA tarafından yapılmış ve merkezin geçen yıl 19 Mayıs'ta Ankara'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans sistemiyle katıldığı program sırasında açılışı yapılmıştı.

Gürcistan'da "Eşitliğe Giden Yol" adı altında gerçekleştirilen AİSİ Engelli Merkez'inde, engelli çocukların devlet okullarında özel eğitim alabilmeleri için hazırlanarak, meslek eğitimi görmelerine yönelik gereken teknik alt yapılarının oluşturulması ve engelli istihdamlarının sağlanması için uygulamalı mesleki eğitim almaları hedefliyor.

Dün de TİKA'nın işbirliği yürüttüğü Gürcistan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Derneği'nde gazetecilerle bir araya gelen Çam, Türkiye ile Gürcistan'ın ortak tarihe geçmişe sahip iki ülke olduğunu, bu nedenle her alanda iki tarafın tecrübelerini birbirine aktarmalarının önemine dikkat çekti.

TİKA Başkanı Çam, Türkiye'nin eğitim alanındaki tecrübelerini anlattığı konuşmasında, uluslararası rekabette iyi nitelikli genç, bürokrat ve uzmanların sadece üniversitelerde belli bir alanda eğitim almalarının yeterli olmadığını ifade ederek, aynı zamanda çeşitli eğitim programlarıyla daha donanımlı ve daha yararlı çalışmalar yapabileceklerini söyledi.

Çam ayrıca Tiflis Cuma Mescidi'ni ziyaret ederek, Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev'le de bir araya geldi.

Haber Ara