Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

TİKA'dan Ürdün'de eğitime destek

TİKA'dan Ürdün'de eğitime destek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 04:08:50

TİKA'dan Ürdün'de eğitime destek
Ürdün'de ofis açan Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla Ürdün Üniversitesi'nde Türkçe dili eğitimi için yaptırılan 4 derslik açıldı.

TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, başkent Amman'da, Ürdün Üniversitesi Rektör Yardımcısı Musa el-Levzi ile yüzlerce Arap ve Türk öğrencinin katılımıyla dersliklerin açılışını yaptı. Maskan, açılışta yaptığı konuşmada, "Derin bağlarla birbirimize bağlandığımız bölgemizde dil öğrenmeniz, tarihi ve sosyal bağları ile geçmişi bir araya getirme anlamına gelir. TİKA'nın projelerinin öğrencilere faydalı olmasını diliyorum" dedi.

Rektör Yardımcısı Levzi de İslam toplumlarından Ürdün halkının Türk halkı ve hükümetine şükranlarını dile getirerek, TİKA'nın Türk kültürü ve dilini yaymak için gösterdiği çabadan övgüyle söz etti. Levzi, Türkiye'nin Arap ülkelerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve uluslararası toplantılarda desteklediğini kaydetti.

Bu arada açılışta, Türkçe öğrenen öğrencilerden bir grup "Canım İstanbul", diğer bir grup ise "Geri Dön" isimli şiirleri okudu.

Teknoloji destekli eğitim verilmesine elverişli dersliklerin her birinin 50'den fazla öğrenci kapasitesine sahip olduğu bildirildi.

Haber Ara