Dolar

32,2603

Euro

35,0113

Altın

2.480,10

Bist

10.566,31

TESK Genel Baskani Palandoken:

TESK Genel Baskani Palandoken:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 12:10:36

TESK Genel Baskani Palandoken:
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Tüm veliler çocuklarımızı yarıyıl tatilinde sıkmadan dinlendirerek destek olmalıdır. Öğrencilerimiz de düzenli bir şekilde tatilde derslerini tekrar ederek, kendilerini ikinci yarıyıla hazırlamalıdırlar" ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi yarı yıl tatilinin başlamasına az bir süre kala TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasıyla 8. sınıf öğrencilerinin stres yaşadığını belirtti.

"Kötü not" diye bir şey olmadığına işaret eden Palandöken, "TEOG'un ikinci sınavı var, stres yapmayın. Not her şey değildir. Çocuklarımızın önünde daha çok sınav var. Çocuklarımıza sevildiğini hissettirmeliyiz. Önemli olan sağlıkları, iyi bir insan olarak yetişmeleri" değerlendirmesinde bulundu.

İlköğretim ve orta öğretimdeki 18 milyon öğrenciyle sayıları 920 bine yaklaşan öğretmenin, yarıyıl tatilinin yarın başlayacağını belirten Palandöken, geleceğin teminatı, yarının büyükleri olan çocukların ikinci döneme zinde başlaması gerektiğine dikkati çekti.

Palandöken, çocukların çok değerli olduğunu vurgulayarak, çocukların başarısızlıklarının değil, başarılı oldukları yönlerinin ön plana çıkarılmasını istedi.

Palandöken, şunları kaydetti:

"Onları küçük hediyelerle sevindirmelidir. Öğrencilerimiz de düzenli bir şekilde tatilde derslerini tekrar ederek, kendilerini ikinci yarıyıla hazırlamalıdırlar. Başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Çocuklarımıza inanıyoruz, tüm ailelerde çocuklarına inansın ve güvensinler."

Haber Ara