Dolar

32,2291

Euro

35,1334

Altın

2.471,96

Bist

10.168,05

Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 17:29:20

Terör saldırılarına tepkiler
Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, "Ortak vatanımızda ortak kaderi paylaştığımız tüm insanlar akrabamız, kardeşimiz, yakınımız ve dostumuzdur. Sadece devletimize, milletimize ve bayrağımıza düşmanlık edenler düşmanımızdır" dedi.

Çapa, "734. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen Yörükler ile Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti.

Türkiye Yörük Türkmenleri adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Çapa, Türk'ün tarih boyunca karşısına kılık ve kimlik değiştirerek çıkan düşmanın, bugün de bölücü terör örgütleri ve uzantıları şeklinde vücut bularak can güvenliğini, huzurunu, bütünlüğünü ve geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

Çapa, bin yıldır yurt tutulan, bedeli sayısız canla ödenmiş bu toprakları bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geldiğimiz nokta bizleri yeni bir milli mücadelenin eşiğine getirmiştir. Türk milleti vatanın bütünlüğü, milli birlik ve istiklal için şehit vermekten korkmaz. İlelebet Türk yurdu kalacak bu coğrafya, tüm kültürel zenginlikleriyle Türk vatandaşlarının ortak vatanıdır. Ortak vatanımızda ortak kaderi paylaştığımız tüm insanlar akrabamız, kardeşimiz, yakınımız ve dostumuzdur. Sadece devletimize, milletimize ve bayrağımıza düşmanlık edenler düşmanımızdır. Bölücü terörün kaynağı olarak Kürt kökenli vatandaşlarımızı görmek ve göstermek yanılgıdır. Bölgesel olmaktan çıkarılmaya, tüm yurt sathına yayılmaya çalışılan bu tehdit ancak devletin kararlı ve dirayetli politikaları, güvenlik güçlerinin etkili ve düzenli mücadeleleri, siyasetçilerimizin tutarlı ve müşterek duruşları, milletimizin sabırlı ve sağduyulu tutumları ile bölge insanının devlet ile bağının güçlendirilmesiyle bertaraf edilebilir."

Çapa, terör örgütünün silahlarının susmasının yeterli olmadığını, örgütün bir daha eylem yapamayacak şekilde tamamen etkisiz hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Ara