Dolar

32,1950

Euro

35,0770

Altın

2.463,24

Bist

10.319,96

Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 19:14:32

Terör saldırılarına tepkiler
PKK terör örgütünce gerçekleştirilen terör saldırıları Hatay, Mersin ve Osmaniye'de protesto edildi.

Reyhanlı ilçesinde, Reyhanlı AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler için Mustafa Şevki Paşa Büyük Camisi'nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

AK Parti Reyhanlı Gençlik Kolları Başkanı Şaban Kurt, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki terör saldırılarında şehit olan asker ve polislere dua etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Terör saldırılarına karşı tek yürek olunduğunun gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kurt, 'Acımız ortak, gün, birlik, beraberlik ve dirlik günüdür. Millet olarak bir ve beraber olmaya devam ettik bundan sonrada devam edeceğiz' dedi.

- Mersin

Mersin'in Gülnar ilçesinde ise Gülnar Merkez Cami önünde toplanan grup, şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu.

Daha sonra "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla yürüyüşe geçen grup, askerlik şubesi önünde 'Bizi askere alın PKK ile çatışalım diye' istekte bulundu. Atatürk Anıtı'nın önüne kadar yürüyen grup, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, laneti teröre, saygıyı şehide gösteren bir davranış içinde olunması gerektiğini söyledi.

Gülnar halkının bu anlayışı layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Günel, "Halkın duygularına tercüman olduk. Milli ve üniter ülkemiz için bu tuzakları bozacağız. Bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Hedefimiz, bölücü terör örgütü, destekleyicileri ve işbirlikçileridir. Kesinlikle masum vatandaşlar değildir" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Osmaniye

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ise belediye tarafından vatandaşlara ve esnafa Türk bayrağı dağıtıldı.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnaflara ve vatandaşlara Türk bayrağı dağıttıklarını söyledi.

Türk bayrağının bağımsızlığın sembolü olduğunu, her zaman sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Tarhan, şunları kaydetti:

"Son günlerde yaşanan terör olayları hepimizi üzüyor. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Gelen şehit haberleri bizi derinden yaralıyor ve etkiliyor. Hain saldırılara rağmen birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak. Bu güzel cennet vatanı asla böldürtmeyeceğiz. Var olduğumuz sürece ezan susmayacak, bayrak inmeyecek, vatanımız bölünmeyecek. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılarımıza acil şifa diliyorum."

Esnaf ve vatandaşlar, dağıtılan bayrakları ev ve iş yerlerine asarak terörü protesto etti.

Haber Ara