Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

TeknoSA'nın desteklediği 4for Blue Manş'ı yüzerek geçti

TeknoSA'nın desteklediği 4for Blue Manş'ı yüzerek geçti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 11:09:47

TeknoSA'nın desteklediği 4for Blue Manş'ı yüzerek geçti
Teknoloji perakendecisi TeknoSA, farklı alanlardaki sponsorluklarına bir yenisini ekledi. TeknoSA, dört kişilik 4forBlue ekibinin Marş Denizi'ni yüzerek geçmesine destek verdi.

TeknoSA'dan yapılan açıklamaya göre şirket, toplumsal duyarlılığının yanında bireysel anlamda verdiği destekle de 4 kadının hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı oldu.

Dört yılda, dört kıta, dört mevsim, dört denizi aşma hedefi olan ve dört Türk kadınından oluşan 4for Blue ekibi, Manş'ı geçen ilk Türk kadın yüzme takımlarından biri oldu.

Yüzme sporuna gönül veren Sinem Tüzer, Seda Kansuk, Sadiye Kuş ve Günışığı Ceren Cansızoğlu'ndan oluşan 4for Blue, dünyanın en soğuk denizleri arasında yer alan Manş Denizi'ni 17 saat 52 dakikada geçti.

4forBlue, Manş geçişine hazırlanmak için mart ayında Malta'da, Manş Denizi'ni 12, Cebeli Tarık'ı 10, Molokai Kanal'ını 17, Catalina Kanal'ı 13, Tsugaru Boğazı'nı 16, Cook Körfezi'ni 8,5, İrlanda Kanalı'nı ise 11 saatte geçmeyi başaran Adam Walker tarafından düzenlenen 6 günlük soğuk deniz antrenman kampına katıldı.

İngiltere saati ile öğlen 12.52'de Kansuk'un yüzüşü ile başlayan parkur, sabah 06.44'te Tüzer'in bitiş yüzüşü ile 17 saat 52 dakika sonra tamamlandı. Tüzer ve kansuk 5'er kez, Kuş ve Cansızoğlu 4'er kez yüzdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TeknoSA Pazarlama Direktörü Cem Işık, şirket olarak kadınları her platformda farklı programlarla desteklediklerini; iş hayatında aktif ve yoğun olan Manş'ı geçerek de hem kadınlara, hem de kendi çocukları ve tüm gençlere örnek olmak istediklerini paylaşan bu dört kadından çok fazla etkilendiklerini bildirdi.

TeknoSA olarak 1 yıldır 4forBlue ekibine destek verdiklerini aktaran Işık, her ihtiyaçlarında yanlarında olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Işık, "Sponsorluk anlaşması sonrası antrenmanları sıklaştıran 4forBlue'nun, havuz antrenmanlarının yanı sıra Manş'ı geçebilme başvurusunda şart olan 15⁰C veya daha soğuk sularda, en az 2 saat yüzebildiklerini kanıtlayan belgeyi almaları için Malta'da 6 günlük özel bir kampa katılmalarını da sağladık" ifadelerini kullandı.

TeknoSA'nın sporun sağlıklı ve iletişimi güçlü nesiller yetişmesindeki öneminin bilincinde olduğunu ve spora uzun yıllardır destek sağladıklarını vurgulayan Işık, 4forBlue ekibinin kadın yüzme takımı olarak yarışlara katıldığını, TeknoSA ailesi olarak kalplerinin onlarla attı, Manş Denizi'ni geçerken de yanlarında olduklarını vurguladı.

Açıklamada 4For Blue ekibinden Sinem Tüzer'in ise şu görüşlerine yer verildi:

"4forBlue için Manş Denizi'ni zorlu bir yüzme etabı yapan, 15-17 derece arasındaki soğuk su ve gelgitin etkisi ile 6 saatte bir yön değiştiren akıntı idi. Akıntı sebebiyle uzayan bir yüzme sürecimiz oldu. İngiltere saati ile 12.52'de başlayan geçişlerimiz sabah 06.44'te bitti. Dolayısıyla ekip olarak gece yüzüşleri de gerçekleştirdik, deniz anaları ile mücadele ettik. Unutulmaz bir süreç oldu. Bu zamanlarda birbirimize büyük destek olarak amacımıza ulaştık. Hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz."

Haber Ara