Dolar

32,2358

Euro

35,1216

Altın

2.464,25

Bist

10.319,96

Tekirdağ'da dolandırıcılık iddiası

Tekirdağ'da dolandırıcılık iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 19:06:05

Tekirdağ'da dolandırıcılık iddiası
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, telefonla aradıkları kadını, kendilerini "polis" olarak tanıtarak dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, K.Y, 63 yaşındaki annesi Münire Y'nin cep telefonunun sürekli meşgul olduğunu ve dolandırılmasından endişe ettiğini polise bildirdi.

Bunun üzerine polis ekipleri, yaşlı kadının Şeyh Sinan Mahallesi'ndeki evine gitti.

Münire Y, polise, "komiser Şahin" diye biri tarafından arandığını ve çok önemli bir operasyon kapsamında evdeki paralar ile ziynet eşyalarını kendilerine verilmesini istediğini söylediğini anlattı. Daha sonra eve gelen ve kendisini polis olarak tanıtan kişinin evde bulunan 2 bin 400 lirayla bir miktar ziynet eşyasını alıp gittiğini belirten Münire Y, bu kişinin evi satıp parasını kendilerine vermesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Yaşlı kadın, evini buradaki bir emlakçı aracılığıyla 60 bin liraya sattığını ve parayı bu kişilerin verdiği hesaba havale ettiğini söyledi.

Çalışma başlatan polis, M.S. (21) ve A.S'yi (16) gözaltına aldı. M.S'ye ait kamyonda yapılan aramada, para ve ziynet eşyalarına ulaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.S, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. A.S. ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evleri'ne gönderildi.

Haber Ara