Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

TEB 40. Olağan Büyük Kongresi

TEB 40. Olağan Büyük Kongresi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 20:14:07

TEB 40. Olağan Büyük Kongresi
Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, 'Tüketici beklentileri artıyor, özellikle kronik ve ölümcül hastalıklarda ekonomik ve klinik olarak tedavi gücü daha yüksek ilaç keşfi beklentisi söz konusu' dedi.

Çolak, Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen TEB 40. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, eczacıların yaşadığı sorunları dile getirdi.

Erdoğan Çolak, sektörde gelecek açısından iki önemli faktörün belirleyici olacağını ifade ederek, 'Tüketici beklentileri artıyor, özellikle kronik ve ölümcül hastalıklarda ekonomik ve klinik olarak tedavi gücü daha yüksek ilaç keşfi beklentisi söz konusu. Bunun karşısında bilimsel üretim zayıf, son 20 yıldır yeni molekül keşfi konusunda bir duraklama dönemine girmiş durumdayız. Bu ivmenin birden yükseleceğine dair herhangi bir işaret söz konusu değil' diye konuştu.

Çolak, ayrıca İslam kisvesi altında yapılan terör saldırılarının, Avrupa'da yaşayan Müslümanların ve Suriyeli mültecilerin zaten zor olan yaşamlarını daha da zorlaştırdığını belirtti.

Yeni dünya düzeninin 'Terörist Müslümanlar ve uygar Batılılar' şeklinde bir gerilime dayandırılmak istendiğine işaret eden Çolak, "Oysa biz biliyoruz ki Müslümanlar terörist değildir. Ve bunu bize söyleten bir dünyada yaşadığımız için utanıyoruz' ifadesini kullandı.

Çolak, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan bölücü terör örgütü başta olmak üzere tüm terör örgütlerini kınadı.

- "Meslek odaları dayanışma içinde çalışmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da konuşmasında meslek odaları ile diğer sivil toplum kuruluşlarının dayanışma içinde çalışmasının önemine dikkati çekti.

Siyasetin meslek odalarıyla iç içe çalışarak oluşturduğu sentezden pozitif sonuçlar çıkartmak zorunda olduğunu kaydeden Koç, demokrat, sivil, özgürlükçü ve kişi vesayetini kabul etmeyen bir anayasanın da iç huzurun kapısını açacağını söyledi.

Kongre, 6 Aralık Pazar günü sona erecek.

Haber Ara