Dolar

32,2516

Euro

34,6606

Altın

2.395,42

Bist

10.336,50

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 16:49:31

TBMM Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturmaya ilişkin, "Bu süreçte yargının yaptığı faaliyetleri sabırla, metanetle beklemek gerekir. Çünkü sonuç en yakın zamanda yargı tarafından neticelendirilecektir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, kadınların sorunlarına ilişkin konuşma yaptı.

Hükümetin cinsiyetçi politikalar ve yaklaşımlar içinde bulunduğunu, bunun da kadınların sorunlarını artırdığını iddia eden Kerestecioğlu, erkek egemen zihniyete karşı mücadelelerinin süreceğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de seçim bölgesinin sorunlarına değindi. Kentte yatırım alanında ve işsizlik konusunda sıkıntılar yaşandığını ifade eden Gürer, iktidarın Niğdelilere verdiği sözleri yerine getirmediğini ileri sürdü.

Konuşmasında, Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturmaya da değinen Gürer, "FETÖ ile mücadele ediyorum" diyerek, hukuk dışı, anlaşılmaz soruşturmalar yürütüldüğünü öne sürerek, kabul edilemez olduğunu belirtti.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise Bağımlılıkla Mücadele Sorunları ve Çözüm Yolları konulu gündem dışı konuşmasında, iktidarın bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Enç, bu alanda ilgili kurum ve kuruluşların iş birliğinin önemine dikkati çekerek, Türkiye'de 77 bağımlıkla mücadele merkezi bulunduğunu, çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini anlattı.

Öte yandan bazı muhalefet milletvekilleri, Genel Kurula yanlarında Cumhuriyet gazetesi ile geldiler.

- CHP'li Tezcan'a yönelik saldırı kınandı

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a, uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulunarak, saldırıyı kınadı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Tezcan'a yönelik saldırının sıradan bir olay olmadığını, bu saldırının arkasındaki güçlerin tamamen ortaya çıkarılmasını beklediklerini söyledi. İktidarın bireysel silahlanmayı teşvik ettiğini de ileri süren Gök, bunun, telafisi mümkün olmayan sorunlara neden olacağını söyledi.

Türkiye'nin OHAL uygulamaları ile kontrolden çıkarıldığını ifade eden Gök, Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturmayı da kabul edilemez bulduğunu söyledi. Gök, "FETÖ ile mücadele edenler içeride, FETÖ mensupları hala iş başında. Böyle bir tabloyu kabul etmiyoruz. Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırının bir an önce bitmesini ve gazetecilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Gök, 1 Kasım'ın saltanatın kaldırılışının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "1 Kasım 1922'de kaldırılan saltanatın yerine şu anda yeni bir saltanat kurulsun, yeni başkanlar türesin diye bir anlayışın yürüdüğü ortamda herkes bilmelidir ki saltanatlar kaldırılmıştır, yeni saltanatların oluşturulmasına CHP olarak geçit vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı ile eski milletvekili Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasını eleştirdi.

Baluken Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturma ile bazı basın yayın kuruluşlarının kapatılmasını da eleştirerek, bu kurumlarla dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

İdris Baluken, CHP'li Tezcan'a yönelik saldırıyı kınayarak, Meclis Başkanı'nın parlamentonun bir üyesine yönelik silahlı saldırıya karşı herhangi bir açıklama yapmamasının kabul edilemez olduğunu savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Tezcan'a yapılan saldırıyı kınayarak bu saldırının tüm Türk siyasetine yönelik olduğunu söyledi. AK Parti Mardin Kızıltepe İlçe Teşkilatına PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırıyı da kınayan Elitaş, AK Parti olarak tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Konuşmasında Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yönelik soruşturmayla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamayı hatırlatan Elitaş, "Yargı bu konuya el atmıştır. Yargı en kısa zamanda neticelendirecektir. Bu çerçevede yapılan araştırmalarda eğer terör örgütünü övmek, yardım etmek, onlara destek söz konusuysa bu da muhakkak ki yargıda devam edecektir. Bu süreçte yargının yaptığı faaliyetleri sabırla, metanetle beklemek gerekir. Çünkü sonuç en yakın zamanda yargı tarafından neticelendirilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı da Divan olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a, uğradığı silahlı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulunduklarını söyledi.

Bu arada, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın, Muharrem ayının 13. gününün tatil yapılmasını öngören kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi kabul edilmedi.

Haber Ara