Dolar

32,2089

Euro

34,7202

Altın

2.434,79

Bist

10.218,58

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-17 23:53:41

TBMM Genel Kurulu
TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, HDP ve MHP Grup başkanvekilleri teröre karşı ortak bildiri yayınlanması konusunda görüş bildirdi.

Genel Kurula verilen yemek arasının ardından, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Kurul çalışmalarını sürdürürken meydana gelen saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını söyledi.

TBMM'ye çok yakın, Başkent Ankara'da böyle bir olayın gerçekleşmesinin son derece üzüntü verici olduğunu belirten Hamzaçebi, "Bu tip terör olayları, her zamankinden çok daha fazla şekilde TBMM'nin ayakta ve faaliyette olmasını gerektirmektedir" dedi.

TBMM'nin çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor olması ve teröre karşı ortak bir duruşu sergilemesinin tarihi bir görev olduğunu belirten Hamzaçebi, "Halkımız huzur içinde, özgür biçimde yaşamak istiyor. Bu huzura, özgürlüğe kast etmek isteyenlere TBMM ve milletimiz müsaade etmeyecektir. Terörü şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, terörü kınadıklarını açıklayarak, ortak bir bildiri kaleme alınması için görüş bildirdi.

Bunun üzerine Hamzaçebi, "Teröre karşı tek ses tek yürek olma zamanı. Ortak bir bildiri hazırlanması halinde bunu okumaktan Başkanlık Divanı olarak mutlu oluruz" dedi.

Dana sora Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.

Haber Ara