Dolar

32,1583

Euro

35,1344

Altın

2.471,20

Bist

10.158,63

TBMM Başkanı Yılmaz:

TBMM Başkanı Yılmaz:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 18:43:10

TBMM Başkanı Yılmaz:
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "2,5 milyona yakın Suriyeli'ye bakıyoruz ve milletimizden 'konforum bozuldu, rahatım kaçtı' diyen tek bir fert bile yok. Fakat 28 Avrupa Birliği ülkesi, '120 bin Suriyeli'yi nasıl paylaşabiliriz' diye bir araya geliyorlar da ortak mutabakatla bir karar çıkaramıyorlar" dedi.

Yılmaz, Sivas'ın Ulaş ilçesinde Kaymakam Orhan Altun, Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, kurum amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Spor salonunu gezen Yılmaz, ilçe emniyet amirliği ve kaymakamlığı ziyaret etti.

Karacalar Barajı'nda inceleme yapan Yılmaz, DSİ 19. Bölge Müdürü Halil İbrahim Dağlıoğlu'dan bilgi aldı.

Yılmaz daha sonra eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Binali Yıldırım ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından, Ravza Derneği tarafından Suriye'ye gönderilen yardım tırının uğurlanması nedeniyle kent meydanında düzenlenen programa katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ensar ruhunun yaşatılmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

İnananların kardeş olduğunu eylemleriyle de gösterenlere teşekkür eden Yılmaz, "2,5 milyona yakın Suriyeli'ye bakıyoruz ve milletimizden 'konforum bozuldu, rahatım kaçtı' diyen tek bir fert bile yok. Fakat 28 Avrupa Birliği ülkesi, '120 bin Suriyeli'yi nasıl paylaşabiliriz' diye bir araya geliyorlar da ortak mutabakatla bir karar çıkaramıyorlar. Cenabı Allah'a hamdolsun gönlü, kalbi zengin ve ensar ruhunu yaşatan milletin bireyleriyiz. Yüz akıyla menzile varabilmenin şartı kardeşliğin gereğini yapmaktır" diye konuştu.

Böyle bir milletin bireyi olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yılmaz, "2,5 milyon Suriyeli'yi kabul etmiş ve bir tane 'of' bile demiyor. Allah'a hamdolsun bu millet her zaman 93 Harbi'nde de Balkan Harbi'nde de ve daha öncesinde de kapısını kim çaldıysa açtı" dedi.

Konuşmaların ardından yardım tırı Suriye'ye uğurlandı.

Haber Ara