Dolar

32,2152

Euro

35,1301

Altın

2.472,28

Bist

10.158,63

TBMM Başkanı Kahraman, Moldova Başbakan Yardımcısı Galbur'u k

TBMM Başkanı Kahraman, Moldova Başbakan Yardımcısı Galbur'u kabul etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 17:41:53

TBMM Başkanı Kahraman, Moldova Başbakan Yardımcısı Galbur'u k
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Andrei Galbur ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kahraman, Galbur'un ziyareti dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti adına Moldova halkına en iyi dileklerini sunduğunu ifade etti.

Andrei Galbur da konuşmasında, FETÖ'nün darbe girişimine değindi. Bu girişimi Moldova halkı adına şiddetle kınadıklarını vurgulayan Galbur, "Terörizm ile mücadelede desteklerimizi belirtmek isterim. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yaşananları çok yakından, dikkatli bir şekilde takip ettik. Demokratik yollarla seçilmiş bir hükümete yönelik darbe girişimini şiddetle kınadığımızı söylemek isterim. Dayanışmamızı göstermek istiyorum. Kesinlikle şu andaki durumu düzeltmek için gösterdiğiniz çabalara desteğimizin tam olduğunu belirtmek isterim." dedi.

Türkiye ile Moldova'nın geçmişe dayanan tarihi bir birlikteliğinin bulunduğunu ifade eden Galbur, Türkiye'den bugüne kadar hemen her alanda destek aldıklarını da kaydetti.

Moldova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 25. yılını kutlayacaklarını belirten Galbur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yetkililerine gönderilen davetiyeyi kendisinin de sözle yinelediğini ifade etti.


Haber Ara