Dolar

32,2291

Euro

35,1334

Altın

2.471,96

Bist

10.168,05

Tahir Elçi'nin eşine tehdit ve hakarette bulunulduğu iddiası

Tahir Elçi'nin eşine tehdit ve hakarette bulunulduğu iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 18:35:37

Tahir Elçi'nin eşine tehdit ve hakarette bulunulduğu iddiası
Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlarıyla "tehdit" ve "hakaret" suçunu işlediği iddia edilen polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği yönetim kurulu üyelerinden avukat Fatma Özdemir, Raziye Öztürk ve Ramazan Demir, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımların Tahir Elçi açısından "kişinin hatırasına hakaret", eşi Türkan Elçi açısından da "hakaret ve tehdit" suçunu oluşturduğu savunuldu.

Söz konusu paylaşımlarla, "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, hakaret, kişinin hatırasına hakaret, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, suç işlemeye alenen tahrik" suçlarının işlendiği aktarılan dilekçede, "Şüphelinin söz konusu paylaşımları, düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemez. Polis memuru hakkında soruşturma ve sonucunda kamu davası açılması talep olunur" denildi.

Haber Ara