Dolar

32,2676

Euro

35,0909

Altın

2.475,79

Bist

10.369,87

Suudi Arabistan-Yemen sınırındaki olaylar

Suudi Arabistan-Yemen sınırındaki olaylar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 12:22:11

Suudi Arabistan-Yemen sınırındaki olaylar
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de düzenlediği hava saldırıları ve çatışmalarda 95 Husi militanın öldürüldüğü bildirildi.
Suudi Arabistan devlet televizyonu El-İhbariyye'nin haberine göre, Suudi Arabistan-Yemen sınır hattında bulunan Necran kentinin "Vadi Suban" bölgesinde ülkeye sızmaya çalışan Husi militanlar ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı birlikler ve Suudi Arabistan güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.Olayda 52 milis yaşamını yitirdi.
Ayrıca koalisyon güçlerinin Husilerin karargahı konumundaki "Sada" kenti ile Suudi Arabistan hududu arasında kalan bölgede Husiler ve Salih yanlılarına ait askeri hedefleri vurduğu belirtildi.
Öte yandan Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Şebve kentinde Husi güçlerine yaptığı hava saldırısında cephane yüklü 5 askeri araç ve 1 silah deposu hedef alındı, saldırılarda 30 milis öldürüldü." denildi.
-Husiler, Cizan ve Necran'daki askeri noktaları hedef aldı
Husilere bağlı El-Mesira kanalı, koalisyon güçlerinin, Bakım kentinin Suban bölgesinde 3 hava saldırısı düzenlediğini, ayrıca hudut bölgesinde bulunan "Beni Rabia" bölgesinde de gıda malzemesi taşıyan bir aracı hedef aldığını öne sürdü.
Husilerden yapılan açıklamada ise Suudi Arabistan'ın "Cizan" bölgesinde bulunan "Kers" askeri noktasının ve Necran kentinde bulunan "Hamr" gözetleme kulesinin hedef alındığı bildirildi.
HDG'den yapılan açıklamada Taiz'de yaşanan çatışmalarda HDG'ye bağlı güçlerden 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı, Husi ve Salih yanlısı güçlerden ise 13 kişinin öldüğü, onlarca milisin de yaralandığı ifade edildi.
Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.
Husiler, zaman zaman Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki bölgelerine katyuşa füzeleri ve balistik füzelerle saldırılar gerçekleştiriyor.

Haber Ara