Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırısı

Yemen hükümeti:- 'Husilerin BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths'in Sana ziyaretiyle eş zamanlı olarak Suudi Arabistan'a yeniden düzenlediği füze saldırısı, saldırgan tutumunda ısrarcı olduğunun bir göstergesidir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-26 11:33:14

Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırısı
Yemen hükümeti, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırılarını kınayarak, saldırıların tekrar edilmesini, "barışı reddetme, uluslararası topluma ve kararlarına açıkça meydan okuma" olarak nitelendirdi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan hükümetin açıklamasında, "Husilerin Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in Sana ziyaretiyle eş zamanlı olarak Suudi Arabistan'a yeniden düzenlediği füze saldırısı, saldırgan tutumunda ısrarcı olduğunun bir göstergesidir." denildi.

Söz konusu olayın, "barışın reddedilmesi, uluslararası topluma ve kararlarına açıkça meydan okunması" anlamına geldiği vurgulanan açıklamada, "Saldırının zamanlaması, verdiği mesaj ile planlayıcısı ve destekçisinin İran olduğunu gösteriyor. İran bu yeni saldırıyla, uluslararası toplumun kendisine yönelik baskı ve hareketlenmeleri hafifletmeyi amaçlarken kendi elinde de kullanacağı kartlar olduğunu ispatlamak istedi." denildi.

Açıklamada, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplumdan, İran'ın bölgedeki yayılmacı politikasına ve yıkım projelerine karşı kararlı bir tutum sergilemesi istenerek, sert ve kararlı bir cevap verilmediği durumda uluslararası kararlara uymayan İran'ın ihlallerini sürdüreceği savunuldu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, dün, Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan 7 füzenin imha edildiğini duyurmuştu.

Yemen'de meşru hükümet güçlerine karşı savaşan Husiler tarafından daha önce de Riyad'a fırlatılan balistik füzeler, havada imha edilmişti.

Ülkede darbe yapan Husiler, eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart 2015'ten bu yana meşru yönetime bağlı güçlere destek veriyor.

Haber Ara