Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Suruç'taki terör saldırısı

Suruç'taki terör saldırısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-20 22:59:36

Suruç'taki terör saldırısı
Beyoğlu'nda toplanan çeşitli gruplar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısını protesto etti. Eylem sona ereceği sırada yaşanan gerginlikte, polise taş, şişe ve havai fişek atan bazı kişilere, müdahale edildi.

Tünel'de toplanan çeşitli gruplar, ellerinde flamalarla, sloganlar atarak Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Selina Doğan ile HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Garo Paylan'ın da katıldığı eylemde, bazı kişilerin Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıdığı görüldü.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, Diyarbakır'da gerçekleştirilmeye çalışılan planlı saldırının daha kapsamlı olarak Suruç'ta gerçekleştirildiği belirtilerek, saldırı kınandı.

Yaşanan saldırının üstünün örtülmesine izin verilmeyeceği aktarılan açıklamada, saldırıdan siyasi olarak sorumlu olanların hesap vermesi gerektiği savunuldu.

Açıklamada, halkların ihtiyaç duyduğu barış ve kardeşlik ortamının yaratılması için birliktelik çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasının ardından, gösteriye katılan grupların temsilcileri de kısa konuşmalar yaptı.

- Gerginlik sonrası müdahale

Yaklaşık iki saat süren eylemin ardından dağılma çağrısı yapıldığı sırada, gruptaki bazı kişilerle güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Gerginlik sonrası grupta bulunanlardan bazıları, polise taş attı. Polis ekipleri de taş atılması üzerine gruptakilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahale sırasında, polise şişe ve havai fişekler de atan gruptakiler, ara sokaklara dağıldı. Bir süre ara sokaklardan polise taş ve şişe atmaya devam eden gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Müdahalenin ardından, polis ekipleri Taksim'in çeşitli noktalarında güvenlik önlemi aldı, polis helikopteri de bölgede bir süre uçuş yaptı.

Haber Ara