Dolar

32,7768

Euro

35,0537

Altın

2.440,71

Bist

10.471,32

Suriyeliler okuma yazma öğreniyor

İç savaş nedeniyle binlerce Suriyelinin göç ettiği Gaziantep'te sığınmacıların adaptasyonuna katkı sunmak isteyen Şahinbey Belediyesi, Suriyelilere Türkçe okuma-yazma eğitimi veriyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-15 15:34:33

Suriyeliler okuma yazma öğreniyor
İç savaş nedeniyle binlerce Suriyelinin göç ettiği Gaziantep'te sığınmacıların adaptasyonuna katkı sunmak isteyen Şahinbey Belediyesi, Suriyelilere Türkçe okuma-yazma eğitimi veriyor.

Ülkelerinden göç edilmek zorunda bırakılan Suriyeliler Türkçe öğrenerek adaptasyon sorununu en kısa sürede aşmak istiyorlar.

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı birçok Sosyal Tesiste verilen kurslarda Suriyeli misafirlere Türkçe eğitimi verilirken sadece Yaşar Torun Gençlik Merkezinde 5 yıl içerisinde 2896 Suriyeli 'ye okuma-yazma eğitimi verildi.

Suriyelilerden Tahmazoğlu'na övgü

Yaşar Torun Gençlik Merkezinde okuma-yazma kursuna gelen Suriyeli kursiyerlerden Suad Şaban, 1 aydır Yaşar Torun Gençlik Merkezine geldiğini belirterek, "4 yıldır Türkiye'deyim ve 1 aydır da Yaşar Torun Gençlik Merkezi'ne geliyorum. Türkmen olduğum için daha önceden biraz Türkçe biliyordum. Ama burada kendimi daha da geliştirdim. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Kursiyerlerden Vaal Hilali, Türkçe bilmemenin zorluğunu yaşadıklarını belirterek, "Yaşar Torun Gençlik Merkezinde Türkçe öğreniyorum. Türkçe bilmediğiniz zaman hayatın birçok alanında zorluk yaşıyoruz. Burada aldığım eğitim yaşadığım zorlukları aşmamı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Yaşar Torun Gençlik Merkezinde okuma-yazma kursuna gelen Cudi Sermini iki aydır kursa geldiğini belirterek, " Türkiye'ye 4-5 yıl önce geldim. Yaşar Torun Gençlik Merkezinde ise 2 aydır Türkçe kursu görüyorum. Benden önce dayımda kursa gelmişti onun tavsiyesi ile buraya geldim. Burada çok iyi bir eğitim veriliyor. Mehmet Tahmazoğlu'na bizlere vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim" şeklinde belirtti

Kursiyerlerden Dua Haç Ali, ailesinin desteği ile Yaşar Torun Gençlik Merkezine geldiğini belirterek "Okumam için beni buraya babam gönderdi. Türkiye'ye 4 yıl önce geldik. İki aydır da okuma yazma kursuna geliyorum. Burada yaşamımızı sürdürebilmemiz için Türkçe öğrenmek zorundayız. Çünkü bir markete gittiğimizde, otobüslere bindiğimizde zorluk çekiyorduk. Ancak burada Türkçe öğrendikten sonra bu sıkıntıları aştım" diye konuştu.

Haber Ara