Dolar

32,3588

Euro

34,7712

Altın

2.411,27

Bist

10.115,75

Suriyeli minik Meryem sağlığına kavuştu

Suriyeli minik Meryem, Gaziantep Medicalpark Hastanesi yoğum bakım ünitesindeki 2 aylık yaşam mücadelesini kazanarak sağlığına kavuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-18 17:27:15

Suriyeli minik Meryem sağlığına kavuştu
Suriyeli minik Meryem, Gaziantep Medicalpark Hastanesi yoğum bakım ünitesindeki 2 aylık yaşam mücadelesini kazanarak sağlığına kavuştu.

Olay, geçtiğimiz Ocak ayında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Kilis Devlet Hastanesinden sevk edilen 2 yaşındaki Suriyeli Meryem Kadurbey bilinci kapalı bir şekilde Gaziantep Medicalpark Hastanesi yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Minik Meryem'e, kanama, akut flaks paralizi (ağır felç durumu) ve ağır koma teşhisleri ile yattığı yoğun bakımda ağır koma teşhisi konuldu. Yaklaşık bir ay boyunca bitkisel hayatta olan Meryem'e yapılan incelemeler sonucu guillain barre sendromu teşhisi kesin olarak konuldu. Bu sırada Minik Meryem'de bu hastalığın nadir bir komplikasyonu olan beyin kanaması beyinin 20 farklı yerinde gerçekleşti. Durumu ciddiyetini koruyan Minik Meryem'e, Prof. Dr. Akif Şirikçi tarafından anjiografi yapıldı. Guillain barre sendromuna bağlı gelişmiş vaskülopatiyani damar hastalığı geliştiği ortaya çıktı. Hastaya yüksek doz kortizon tedavileri uygulandı.

Yaklaşık 2 aylık tedavi süresi boyunca Gaziantep Medicalpark Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Sedat Işıkay, Prof. Dr. Akif Şirikçi, Uzm. Dr. Fatih Yendi, Uzm. Dr. Hüsnü Akdemir ve hemşirelerden oluşan güçlü ekibin fedakar çalışması ile minik Meryem giderek iyileşti ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Öte yandan hasta, tıp literatüründe guillain barre sendromu nedeniyle vaskülopati gelişen beşinci hasta olarak da yerini aldı.

Haber Ara