Dolar

32,2348

Euro

34,9794

Altın

2.508,60

Bist

10.643,58

Suriyeli çocuklara yönelik eksik aşı tamamlama ve aşı hızlandırma çalışmaları

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, geçici koruma altında bulunan 0-59 ay arasındaki Suriyeli çocuklara uygulanan aşı hızlandırma ve tamamlama çalışmalarını tamamladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 15:37:18

Suriyeli çocuklara yönelik eksik aşı tamamlama ve aşı hızlandırma çalışmaları
Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, geçici koruma altında bulunan 0-59 ay arasındaki Suriyeli çocuklara uygulanan aşı hızlandırma ve tamamlama çalışmalarını tamamladı.

Yapılan açıklamada, amacın; kısa bir sürede geniş coğrafik alanlarda aşılama çalışmaları düzenleyerek, aşı ile önlenebilir hastalıkların transmisyonunu engellemek olduğu belirtildi. Toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek, dolayısı ile bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmenin hedefinin, aşısız çocuk bırakmamak olduğunu anlatılan açıklamada, "Suriye'deki olumsuz gelişmeler sonrası ülkemize çok fazla Suriyeli misafirimiz giriş yapmıştır. Hem kendi çocuklarımız gibi kabul ettiğimiz Suriyeli çocukları, hem de kendi çocuklarımızı aşı ile önlenebilir hastalıklara karşı korumak için yüksek aşılama hızlarına ulaşılması, bunun sürdürülmesi ve gerekli durumlarda eksik aşı tamamlama ve hızlandırma çalışmaları ile destek aşılama çalışmalarının yapılması son derece önemlidir. Bakanlığımız, hastalıklara en hassas grup olan 0-59 ay arasındaki "Geçici Koruma Altındaki Nüfusa" kendi çocuklarımıza sunduğumuz bağışıklama hizmetlerini aynı kalitede sunmak için azami çabayı sarf etmektedir. Geçici koruma altında bulunan 0-59 ay arasındaki çocuklara uygulanacak aşı hızlandırma ve tamamlama çalışmalarının amacı; kısa bir sürede, geniş coğrafik alanlarda aşılama çalışmaları düzenleyerek, aşı ile önlenebilir hastalıkların transmisyonunu engellemektir. Bu çalışma tüm illerimizde 15 Şubat-3 Mart 2017 tarihleri arasında yürütülmüştür" denildi.

Aşısız çocukların aşıları tamamlandı

Geçici koruma altındaki 0-59 ay yaş grubundaki tüm çocuklar sahada gezici ekipler ile evlerinde ziyaret edildi. Ellerinde aşı kartı olanlar kontrol edilerek varsa eksik aşı ve aşıları tamamlandı. Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü açıklamasında "Aşısız olduğu saptananlara ise ilk temasta KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak), Beşli karma, Hepatit-B ve OPA (çocuk felci) aşıları uygulanmıştır. Eskişehir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Sultan Balız Erkoç ve Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Kader Şen tarafından saha ziyaretlerinde bulunulmuş olup aşı uygulamaları ve hedef nüfusun aşılanma durumu değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Haber Ara