Dolar

32,2829

Euro

34,7861

Altın

2.405,40

Bist

10.233,79

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 21:21:19

Suriye'deki iç savaş
Şam Cephesi'ne bağlı birliklerin, Halep'in kuzeyinde yer alan Handarat bölgesindeki Başköy ve Duveyr Zeytun köyünde rejim güçlerine karşı operasyon başlattığı bildirildi.

Şam Cephesi'nin basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliklerin Halep'in Handarat bölgesindeki Esed güçlerinin bulunduğu Başköy ve Duveyrin Zeytun köylerine ağır silahlarla operasyon başlattığını aktardı.

Rejim güçlerine yönelik düzenlenen operasyonda bir tankla çok sayıda askeri aracın imha edildiğini ifade eden Anadani, 'Halep'in Fetihi operasyon merkezine bağlı birlikler, Esed güçlerinin bulunduğu Başköy ile Duveyrin Zeytun köylerine tank, cehennem topu, yerli yapımı füze, doçka ve havan toplarıyla saldırdı. Muhalifler, operasyon kapsamında iki rejim askerini esir aldı' dedi.

Şam Cephesi'nin saha komutanlarından Albay Ahmed Muhammed ise Halep'in kuzeyinde bu yıl kaybettikleri köy ve beldelerin denetimini yeniden sağlamak için Handarat bölgesinde Esed güçlerinin olduğu yerlere operasyon düzenlediklerini söyledi.

Haber Ara