Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Suriye'de bombaların gölgesinde toplu nikah

Suriye'de bombaların gölgesinde toplu nikah

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 21:35:02

Suriye'de bombaların gölgesinde toplu nikah
Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgede düzenlenen toplu nikah töreniyle 45 çift evlendi.

Daha önce rejim güçleri tarafından vurulan, son zamanlarda ise hemen her gün Rus savaş uçakları tarafından bombalanan bölgede gerçekleştirilen toplu nikah ve düğün merasiminde, aralarında Özgür Suriye Ordusu unsurları (ÖSO), aktivist ve hemşirelerinde bulunduğu 45 çift dünya evine girdi.

Töreni organize eden yetkililerden biri olan Vail Adil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Söz konusu nikah ve düğün töreni tüm illeri kapsayacak büyük projenin bir parçası" dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara dikkati çeken Vail, "Bugün burada nikahları kıyılacaklar listesinde isimleri bulunan iki genç ne yazık ki düğünden hemen önce şehit edildi" diye konuştu.

"İnsan Kanalı" isimli bir hayır kuruluşu tarafından organize edilen toplu nikah ve düğün töreninde çiftlere yeni hayatlarına başlamalarında yardımcı olması için maddi yardımlarda da bulunuldu. Törende muhalif gruplardan unsurların yanı sıra onlarca sivil de hazır bulundu.

Haber Ara