Dolar

32,2200

Euro

35,0047

Altın

2.512,13

Bist

10.739,57

Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı

Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 21:33:18

Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen 6 mahalle ve 1 caddede, terör örgütü PKK'ya yönelik dün başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

İlçedeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen kapsamlı operasyonda sivillerin zarar görmemesine büyük hassasiyet gösteriliyor.

İlçeye giriş ve çıkışlar kontrollü şekilde sağlanıyor.

- 4 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor

İlçede 4 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilen operasyonlarda teröristlerce kurulan barikatlar kaldırılıyor, tuzaklanan patlayıcılar kontrollü şekilde imha ediliyor, kazılan hendekler dolduruluyor.

- İlçeden göç ediyorlar

Özellikle hendek ve barikatlar ile kamufle amaçlı asılan brandalardan rahatsızlık duyan çok sayıda vatandaşın ilçeyi terk ettiği görüldü.

Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşların ilçeden güvenle ayrılmaları için polis ve asker tarafından önlem alınıyor. Göç etmek isteyen vatandaşlar, güvenlik noktalarında üst araması ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra ilçeden ayrılıyor.

- Olay yeri incelemesi yapılamadı

Sur'da 2 polis memurunun şehit olduğu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 1 polis memuru ile AA muhabirinin yaralandığı olay yerinde başsavcı vekilinin de arasında bulunduğu heyet inceleme yapmak istedi.

Heyetin, Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokak girişine geldiği sırada, teröristlerce, saldırının yaşandığı sokakta önlem alan güvenlik güçlerinin bulunduğu zırhlı araca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Heyet, olay yerinde inceleme yapamadan dönmek durumunda kaldı.

- "Biz barışın taraftarıyız. Devletimiz, milletimiz var olsun"

İlçe sakinlerinden M.S.B (59), AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırılardan dolayı 4 gündür evlerinden çıkamadıklarını söyledi.

Evine roketatar mermisi isabet ettiğini anlatan M.S.B, ailesinden 7 kişiyle yakınlarının yanına sığındıklarını belirtti.

M.S.B, "Evimizi terk etmek zorunda kaldık. Gözümüzü açamaz hale geldik. Doğru dürüst ibadetimizi dahi yapamıyoruz. Elimizde Kur'an-ı Kerim, sürekli dua ediyoruz. Hepimiz Allah'a emanet" dedi.

"Polisimizin, askerimizin, hiçbir insanın ölmesini istemiyoruz. Vallahi bir polisin annesi, babası ağladığında ben de evimde ağlıyorum. Biz barışın taraftarıyız. Devletimiz, milletimiz var olsun. Türkiye, dünyaya örnek olsun" diyen M.S.B, olaylar nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını aktardı.

Haber Ara