Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Sudan Devlet Başkanı Beşir:

Sudan Devlet Başkanı Beşir:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 23:41:37

Sudan Devlet Başkanı Beşir:
Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan el-Beşir, Libya, Suriye ve Irak'taki terör eylemlerinin tırmanmasının bölge istikrarı için tehdit oluşturduğunu belirtti.

Beşir, üç gün süren Cezayir ziyaretinin sonunda ülkeden ayrılmak üzere geldiği başkent Cezayir'deki Uluslararası Houari Boumediene Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Libya, Suriye ve Irak'ta terörün tırmanması, bölge istikrarı için tehdit oluşturuyor" dedi.

Sadece bölgeyi değil tüm dünyayı tehdit eden terörle başa çıkabilmek için ortak işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Beşir, "insan haklarına saygının güçlendirilmesi için terör ve suç örgütlerinin yanı sıra uyuşturucu, silah ve insan ticareti ile mücadele konularında uluslararası alanda işbirliği" çağrısında bulundu.

Sudan ve Cezayir arasında Libya, Suriye, Irak ve Yemen'in istikrarı için ortak çalışma bulunduğunu kaydeden Beşir, söz konusu çalışmanın ayrıntıları hakkında ise bilgi vermedi.

Beşir ayrıca Cezeyirli yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerde, başta Mali, Libya ve Arap ülkelerindeki istikrar konusunda Cezayir'in oynadığı yapıcı rol olmak üzere, bölgesel, uluslararası pek çok meselenin ele alındığını ve iki ülke arasında tüm bu konularda tam bir uyum bulunduğunu aktardı.

Üç gün süren Cezayir ziyaretini tamamlayan Sudan Devlet Başkanı Beşir, basın toplantısının ardından ülkeden ayrıldı.

Haber Ara