Dolar

32,3024

Euro

34,8009

Altın

2.408,21

Bist

10.253,18

Sudan'da sulu ishal salgını

Beyaz Nil eyaletinde başlayan sulu ishal salgınından 54 kişi öldü

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-25 12:26:51

Sudan'da sulu ishal salgını
Sudan'ın Beyaz Nil eyaletinde yaklaşık bir aydan beri başlayan sulu ishal salgınından 54 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sudan Doktorlar Merkez Komitesi tarafından yayımlanan raporda, sulu ishal salgınının, Güney Sudan sınırında yer alan Beyaz Nil'in yanı sıra başkent Hartum ve El-Cezire vilayetinin çevresinde hızla yayıldığı belirtildi.

Salgından 54 kişinin yaşamının yitirildiğine işaret edilen raporda, "sonuçları Sudanın ilgili makamları ve uluslararası sağlık örgütleriyle paylaşmak üzere Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyetin, salgının yayılmasının sebepleri ve salgın karşısında savunmasız insanların belirlenmesi için bir çalışma başlatması" çağrısında bulunuldu.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberinde ise sağlıktan sorumlu Devlet Bakanı Firdevs Abdurrahman'ın, ülke genelinde ve özellikle de Beyaz Nil eyaletindeki sağlık durumu hakkında Başbakan Bekri Hasan Salih'e bilgi verdiği ifade edildi. Haberde Başbakan Salih'in, Beyaz Nil bölgesindeki ishal salgınının hızlı bir şekilde kontrol altına alınması için gerekli talimatları verdiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı, 4 Mayıs'ta Beyaz Nil eyaletinde bine yakın sulu ishal vakası olduğu ve salgından ölenlerin öldüğünü açıklamıştı.

Haber Ara