Dolar

32,2560

Euro

34,6831

Altın

2.403,18

Bist

10.256,94

STK'lardan Suriyeli ailelere destek

STK'lardan Suriyeli ailelere destek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 14:41:24

STK'lardan Suriyeli ailelere destek
İç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan birçok Suriyeli aile, dernek, vakıf ve sivil toplum kuruşlarının yaptığı yardımlarla hayatlarını sürdürüyor.

Yardım kuruluşları savaşın başından bu yana ailelere gıda ve giyecek başta olmak üzere birçok yardımda bulunuyor.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan 500 Suriyeliye gıda kolisi dağıtıldı.

İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımlara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Suriyelilere her zaman yardım ulaştırdıklarını belirten İldiz, "Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelerimize elimizden geldiğince yardım götürüyoruz. Daha önceden belirlediğimiz ailelerimizin gıda ve nakdi yardımlarını elden teslim ediyoruz" dedi.

Beşir Yardımlaşma Derneği Reyhanlı Temsilcisi Hasan Zelka da son bir ay içerisinde ilçedeki bin 500 Suriyeliye gıda yardımında bulunduklarını kaydetti.

Dernekçe her ay düzenli olarak Suriyeli ailelere yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Zelka, ayrıca iç savaş nedeniyle anne babasını kaybetmiş yetim çocuklara da destek olduklarını belirtti.

Zelka, geçen ay bin 500 Suriyeliye ulaştıklarını söyledi.

İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER) tarafından Suriyeli yetim çocuklara kıyafet yardımı yapıldı.

Dernek, ülkelerindeki iç savaşta ailesini kaybetmiş ve Reyhanlı'da yakınlarının yanında hayatını sürdüren 11 Suriyeli yetime okul kıyafeti desteğinde bulundu.

Haber Ara