Dolar

32,2014

Euro

35,0523

Altın

2.472,97

Bist

10.158,63

Stepne hırsızlığı güvenlik kamerasına takıldı

Stepne hırsızlığı güvenlik kamerasına takıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 19:43:03

Stepne hırsızlığı güvenlik kamerasına takıldı
Başkent'te bazı semtlerden park halindeki minibüslerin stepnelerinin çalınması, iş yerlerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Dikmen'de halı yıkama işi ile uğraşan Ahmet I, yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah kardeşinin, iş yerine ait minibüsün stepnesinin bulunduğu bölümden bir kablo sarktığını söylediğini, bunun üzerine park halindeki aracın altına doğru uzandığını ve minibüsün stepnesinin yerinde olmadığını gördüğünü söyledi.

Şirketin Çubuk ilçesinde bulunan şubesinde çalışan personeli telefonla arayıp stepnenin tesiste olup olmadığını sorduğunu anlatan Ahmet I, olumsuz yanıt alması üzerine iş yerine ait diğer 2 aracı da kontrol ettiğini ve o araçların stepnelerinin de yerinde olmadığını fark ettiğini anlattı.

Bunun üzerine iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerini vurgulayan Ahmet I, kayıtlardan hırsızlık olayının 2 Aralık akşamı gerçekleştiğini anladıklarını söyledi.

Görüntülere göre, dörtlü flaşörleri yanan bir kamyonetin kendilerine ait minibüsün yanına yaklaştığını ve içinden inen iki kişiden birinin kamerayı fark etmesi üzerine saklandığını belirten Ahmet I, "Saklanan kişi daha sonra aracın altına yatarak stepneyi yerinden çıkarıyor ve birkaç dakika içinde buradan ayrılıyorlar. İş yerimize ait 4 aracın da lastiklerinin aynı yöntemle çalındığını düşünüyoruz. Bir üst binadaki komşumuzun park halindeki aracının da stepnesi çalınmış" diye konuştu.

Keçiören'de iş yeri bulunan bir akrabasın da aynı olayı yaşadığını öğrendiğini ifade eden Ahmet I, "Aracın arkasından sarkan kabloyu görmeseydik aracımızın lastiği patlamadığı sürece soygunu fark etmeyecektik. Durumu güvenlik güçlerine bildirdik. Şüphelilerin kısa sürede yakalanmasını temenni ediyoruz" dedi.

Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber Ara