Dolar

32,2232

Euro

35,0649

Altın

2.528,25

Bist

10.750,11

Steinmeier İran'a gidecek

Steinmeier İran'a gidecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 18:32:55

Steinmeier İran'a gidecek
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in 16 Ekim'de İran'a gideceği bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Steinmeier'in, kültür delegasyonun de yar aldığı geniş bir heyetle16 Ekim Cuma akşamı Tahran'a gideceğini söyledi.

Steinmeier'in, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclis Başkanı Ali Laricani, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve İran'daki anayasal kurumlarının temsilcileriyle bir araya geleceğini belirten Schaefer, "Görüşmelerde İran ile 14 Temmuz'da varılan nükleer mutabakat, İran'ın bölgesel rolü, Ortadoğu'daki güvenlik durumları ve doğal olarak Suriye konusu ele alınacak" dedi.

İran ile yaşanan uluslararası ihtilaftan dolayı Almanya dışişleri bakanlarının son yıllarda Tahran'a ziyaretlerinin nadir olduğuna işaret eden Schaefer, Steinmeier'in bu ziyaretini "alışılmadık" bir ziyaret olarak nitelendirdi.

Schaefer, Steinmeier'in İran'dan sonra 18 Ekim'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta temaslarda bulunacağını, ardından Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Akdeniz Konferansı için Ürdün'ün başkenti Amman'a geçeceğini açıkladı.

Haber Ara