Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Sörf meraklıları Gökova Körfezi'ne akın etti

Sörf meraklıları Gökova Körfezi'ne akın etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-07 13:37:55

Sörf meraklıları Gökova Körfezi'ne akın etti
Muğla'nın Gökova Körfezi'nde rüzgar ve uçurtma sörfü yapan yabancı turistlere Ramazan Bayramı tatilinde bölgeye gelenler de eklenince yoğunluk arttı.

Bayram tatilinde çok sayıda vatandaş Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'ne adeta akın etti. Akçapınar Sahili'nde rüzgar ve uçurtma sörfü yapan kişi sayısındaki artış da dikkati çekti.

Uçurtma ve rüzgar sörfü yapanlar deniz üzerinde renkli görüntüler oluşturdu.

Rüzgar ve uçurtma sörfü eğitmeni Özgür Ceylan, AA muhabirine, Akyaka'nın rüzgar ve uçurtma sörfü açısından dünyanın önemli merkezlerinden olduğunu anımsattı.

Akçapınar Sahili'nin lokal rüzgarıyla ünlü olduğunu belirten Ceylan, "Ramazan Bayramı nedeniyle önceki haftalara oranla gelen sporcu ve ziyaretçi sayısında 3-4 kat artış var. Şu anda gökyüzünde adeta 'görsel şölen' yaşanıyor." dedi.

Bayram tatili için Kocaeli'den Ula'ya gelen Belgin Tekyürek ise özellikle rüzgar sörfü yapmak için tatilde bölgeyi tercih ettiğini kaydetti.

Sürekli esen rüzgarın kendilerini etkilediğini dile getiren Tekyürek "Önümüzdeki günlerde de havanın sıcak, rüzgarın bol olacağı söyleniyor. Arkadaşlarımla pazar gününe kadar burada sörf yapacağım." diye konuştu.

Sörf yapanları kıyıdakiler de ilgiyle izledi.

Haber Ara