Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Sivas'ta 48 STK 'Evet Platformu' oluşturdu

Sivas'ta faaliyet gösteren 48 sivil toplum kuruluşu, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde bir araya gelerek 'Sivas Evet Platformu' oluşturdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 15:52:40

Sivas'ta 48 STK 'Evet Platformu' oluşturdu
Sivas'ta faaliyet gösteren 48 sivil toplum kuruluşu, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde bir araya gelerek 'Sivas Evet Platformu' oluşturdu.

Sivas Öğretmenevi'nde bir araya gelen platform temsilcileri, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını ve bu doğrultuda çalışacaklarını açıkladı. Platform sözcüsü ve Cihannüma Derneği Sivas İl Temsilcisi Muhammed Ali Genç, neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlattı.

Genç,"Şahit olduğumuz olaylar emperyalist güçlerin yeni yüzyılda dünyayı kendi çıkarlarına hizmet edecek şekilde yeniden şekillendirilme arzularının bir sonucudur. Bu arzuları doğrultusunda özellikle üzerinde yaşadığımız coğrafyada terör faaliyetleri destekleniyor, vesayet savaşları sürdürülüyor, ülkelerin meşru yönetimleri değiştiriliyor ve ülke haritalarının yeniden çizilmesi planlanıyor. Bu planların birinci hedefi İslam ve Müslüman coğrafyasıdır. İslam terörle eşitleniyor, Müslüman teröristle özdeşleştiriliyor. Bu senaryolarının başrol oyuncuları da ülkeler içinde satın aldıkları hainler ve terör örgütleridir" dedi.

"Gerek ülke içinde gerekse ülke sınırları dışında menşei aynı, tabelası farklı terör örgütleriyle mücadele etmektedir" diyen Genç sözlerini şu şekilde sürdürdü.

"Halihazırda parlamenter hükümet sisteminin yürürlükte olduğu ülkemizde; zaman zaman ülke içinde ve dışındaki yaşanan gelişmeler nedeniyle yönetimde ciddi sorunlar yaşandı. Halkımızın hür iradesi ile seçtiği hükümetler modern darbelerle devrildi. Başbakan, bakanlar idam edildi. Post-modern darbelerle insanımızın inançlarının önüne setler çekildi, ülkenin hazinesi boşaltıldı. İhanette sınır tanımayan hainler 15 Temmuz'da silahlarını halka çevirdiler, meclisi bombaladılar, 246 vatan evladını şehit ettiler."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek için yapılacak olan referandumda 'evet' tercihine de 'hayır' tercihine de saygı duyulması gerektiğini belirten Genç,"Çıkacak sonuç milletin tercihidir, milletin sözüdür. Bizler bu referandumun demokratik cumhuriyetimizi güçlendirme yolunda atılan önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Ve ülkemizde halkın özgür iradesine darbe, canlarımıza kıyan terör, yönetimde istikrarsızlık, siyasette vesayet, yürütmede bürokratik oligarşi, yargıda hukuksuzluk olmasın istiyoruz. Bu sebeplerle devletin yapılanması ve yönetiminde halkın daha çok söz sahibi olması için; demokratik usul ve yöntemlerle seçilen ve her kademesinde halka hesap veren bir yönetim için müreffeh, çağdaş ve bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir ülke için herkese inanç, düşünce ve ifade özgürlüğü için, hukukun hakimiyeti için, tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet için tercihimizin 'evet' olduğunu beyan ediyoruz. Bu platform, Sivas'ta faaliyet gösteren ve 'evet' diyen tüm sivil toplum kuruluşlarına açıktır. Bu platformu oluşturan STK'lar olarak 16 Nisan refarandumuna kadar 'evet' kararının çıkması için tüm gücümüzle çalışacağımızı deklare ediyoruz" diye konuştu.

Haber Ara