Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Sisi'nin İngiltere ziyareti

Sisi'nin İngiltere ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 15:45:29

Sisi'nin İngiltere ziyareti
ısır Cumhurbaşkanı Abdulfattah el Sisi, 3 günlük bir ziyaret için İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitmek üzere Kahire'den ayrıldı.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre Sisi, Londra'daki temasları çerçevesinde parlamenterler, bakanlar ve iş çevreleriyle bir dizi görüşmede bulunacak. Görüşmelerde terör, ekonomi, ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar gibi farklı konular masaya yatırılacak. Mısır'ın yarı resmi El Ahram Gazetesi, yarın Londra'da Sisi ile birlikte İngiltere Başbakanı David Cameron'un da katılacağı bir zirve gerçekleştirileceğini yazdı.

Ziyaret 13 yıldan bu yana İngiltere'ye cumhurbaşkanlığı seviyesinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Yaklaşık üç ay önce yapılması beklenen ziyaret çeşitli gerekçelerle ertelenmişti.

İngiltere'deki bazı insan hakları kuruluşları ve örgütleri ziyaretin iptal edilmesi yönünde çağrılarda bulunmuşlardı. Londra'da darbe karşıtlarının başbakanlık binası ve Sisi'nin konakladığı bölgede protesto eylemleri yapması bekleniyor.

Haber Ara