Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Şırnak Valisi Su:

Şırnak Valisi Su:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 15:39:26

Şırnak Valisi Su:
Şırnak Valisi Ali İhsan Su, terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırılara ilişkin, "Terör örgütü buradaki vatandaşların huzurunu ve refahını istemiyor. Yeni Cizre-Şırnak karayolunu bu yıl hizmete açacaktık ancak araçları yaktılar. Teröristler vatandaşa hangi kanalda hizmet varsa onu önlemeye çalışıyor" dedi.

Vali Su, bir otelde Şırnak ve ilçelerinde görev yapan geçici köy korucuları için düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, huzur ve istikrarın hakim olduğu ülkelerin geliştiğini söyledi.

Terör örgütünün ise bölgede devletin ve hükümetin yatırımlarını ve hizmetlerini engellemek için var gücüyle çalıştığına dikkati çeken Su, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere karşı vatandaşlarla birlikte mücadele ettiklerini belirtti.

- "Terör örgütü vatandaşların huzurunu ve refahını istemiyor"

Su, teröristlerin yol yapan araçlar ile okulları yaktığına, elektrik direklerine zarar verdiğine, sağlık çalışanlarını kaçırdığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Terör örgütü buradaki vatandaşların huzurunu ve refahını istemiyor. Hayatının kolaylaşmasını istemiyor. Yol yapıyoruz, yol yapan müteahhidin araçlarını yakıyor. Bu yol vatandaşların hizmeti için yapılıyor. Yeni Cizre-Şırnak karayolunu bu yıl hizmete açacaktık ancak araçları yaktılar. Vatandaş burada huzurlu olsun, rahat etsin istemiyorlar. Van-Şırnak karayolu yapımını da aynı şekilde engellemeye çalıştılar. Elektrik direklerini patlatıp, vatandaşın elektrik almasını önlüyorlar. Öğretmen kaçırıp, okul yakarak eğitim alınmasını engelliyorlar. Ambulans kaçırıyor, sağlık personelini tehdit ediyorlar. Teröristler, vatandaşa hangi kanalda hizmet varsa onu önlemeye çalışıyor."

Vali Su, devletin vatandaşı için var olduğunu vurgulayarak, bütün gayelerinin bölge insanının yaşam standardını yükseltmek olduğunu kaydetti.

Yemeğe, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Altunışık, kurum müdürleri ve geçici köy korucuları katıldı.

Haber Ara