Dolar

32,1711

Euro

35,0867

Altın

2.471,47

Bist

10.158,63

Sincar'daki PKK varlığı

Sincar'daki PKK varlığı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 18:05:07

Sincar'daki PKK varlığı
Irak'ın Musul iline bağlı Sincar ilçesi Kaymakamı Mehma Halili, terör örgütü PKK'nın ilçe çevresindeki yedi hükümet binasını karargah olarak kullandığını ve bu binaların boşaltılması yönündeki çağrılarına yanıt verilmediğini bildirdi.

Halili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " PKK güçleri şu ana kadar Ninova Vilayetine bağlı yedi hükümet binasına el koymuş durumda. Söz konusu binaların boşaltılması için Musul il meclisi ve yönetimi PKK'dan talepte bulundu. Ancak onlar bu talebe saygı göstermediler ve binaları geri vermediler" dedi.

PKK'nın Sincar'da kötü bir tablo çizdiğini anlatan Halili, "İlçede sorun çıkardıklarından dolayı halkın tepkisini almaya başladılar. Bu süreçte Şengal (Sincar) halkının PKK militanlarına ihtiyacı yok. Eğer ilçemizi kurtarmak için geldiyseler, kendilerine saygı duyuyoruz ancak ilçemiz şu anda özgür ve DAEŞ'ten geri alındı" şeklinden konuştu.

Halili, Peşmerge Kobani'den çekilip Kürt bölgesine nasıl döndüyse PKK'nın da Sincar'dan çekilmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle dedi:

"Irak Savunma Bakanı Halid el Ubeydi'nin ilçe ziyareti sırasında bu konuyu kendisiyle istişare ettik. PKK'nın burada kalmasının mümkün olmadığını, Irak'ın egemenliğinin ve yasalarının ihlal edildiğini kendisine ilettik."

Terör örgütü DAEŞ'in 3 Ağustos 2014 yılında Sincar'ı ele geçirmesinden yaklaşık 15 ay sonra Peşmerge birlikleri, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle ilçeyi 12 Kasım'da geri almıştı.

Haber Ara