Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 16:18:49

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizmci Cengiz Kahraman, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamalara dikkati çekmek amacıyla motosikletiyle 4 ay sürecek yolculuğuna başladı.

Kahraman (43), yolculuk öncesi Marmaris Türkmenistan Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl motosikletle Hindistan'a gitmeye hazırlandığını ancak Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara baskının artması üzerine rotasını buraya çevirdiğini söyledi.

Yolculuğunun 4 ay sürmesini beklediğini ifade eden Kahraman, "Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızın yaşadığı zulme duyarsız kalamayacağımı ve bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Yaşanan olumsuzluklara dikkati çekmek için yola çıkıyorum. Güzergahımdaki her noktada, Uygur Türklerine yapılanları anlatacağım" dedi.

Dünyada çok sayıda motosiklet kulübünün üyeleriyle sürekli diyalog halinde bulunduklarına işaret eden Kahraman, sosyal medyayı da etkin kullanarak, motorcu arkadaşlarının desteğiyle seslerini duyuracaklarını kaydetti.

Kahraman, "Kırgızistan'da tanıdığım motorcu arkadaşlarımla görüştüm. Doğu Türkistan sınırına kadar gidilebileceğini, hatta özel izinle içeri girilebildiğini söylediler. Yanıma aldığım toprağı Doğu Türkistan'a bırakacağım. Oradan aldığım toprağı da Türkiye'ye getireceğim. İnşallah başarılı olurum" diye konuştu.

Kahraman, daha sonra motorcu arkadaşları tarafından alkışlarla uğurlandı.

Haber Ara