Dolar

32,2945

Euro

34,7869

Altın

2.411,45

Bist

10.267,09

Sığınmacıların buruk bayramı

Sığınmacıların buruk bayramı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 13:54:24

Sığınmacıların buruk bayramı
Sabahın erken saatlerinde Yunanistan üzerinden Makedonya'ya giren yaklaşık 500 sığınmacı, Kurban Bayramı'nı Gevgeli kasabasındaki sığınmacı kampında buruk karşıladı.

Bölgede sığınmacılara yardım eden bazı sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle hazırlanan alanda sabah ve bayram namazlarını kılan sığınmacılara, namazın ardından baklava ikram edildi, çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Suriyeli Wasid, bayramı ailesinden ve ülkesinden uzakta geçirdiği için üzgün olduğunu belirterek, ailesini çok özlediğini söyledi.

Suriye'deyken bayramları ailesiyle güzel bir şekilde geçirdiğini anlatan Wasid, "Ancak ülkemizi terk etmek zorunda kaldık. Umarım, gelecekte yeniden bir arada ve huzur içinde bayramlar geçirebiliriz. Herkesin bayramını kutluyor ve tüm Müslümanlara barış diliyorum. Çünkü eğer barış olursa, zaten her gün bayramdır" dedi.

Suriyeli bir başka sığınmacı Muhammed de yaklaşık bir yıl İstanbul'da kaldıktan sonra Batı Avrupa ülkelerine gitmeye karar verdiğini belirterek, beraber yola çıktıkları insanlar arasında çok sayıda kadın, çocuk ve hastanın bulunduğunu söyledi.

Muhammed, ailesinden ve yakınlarından uzak olduğunu için bayramı tam olarak yaşayamadıklarını ifade ederek, "Ailemi bir yıldır görmedim. Onları çok özledim. Sadece telefonla mesaj göndererek bayramlarını kutladım" diye konuştu.

Afganistanlı Husein ise bayram namazını kılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çok iyi hissediyorum. Namaz kılarken, birlik olduğumuzu hissettim" dedi.

Sabah saatlerinde Makedonya'ya giren sığınmacı grubu, kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından trenle Sırbistan sınırındaki Tabnovtse'ye hareket etti.

Haber Ara