Dolar

32,3008

Euro

35,0312

Altın

2.455,43

Bist

10.185,95

Şekerci'den suç duyurusu

Şekerci'den suç duyurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 23:29:58

Şekerci'den suç duyurusu
Koza İpek Medya Grubu'na atanan kayyumlar tarafından Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğine getirilen Hüseyin Yahya Şekerci, kendisine tehditte bulunduğu, hakaret ettiği iddiasıyla gazetenin bazı eski çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şekerci'nin avukatı Olcay Kaan, suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, göreve başladıktan sonra gazetenin bazı eski çalışanlarının "Şekerci'nin görevini yapmasını engellemek için hakaret, tehdit, insan onurunu aşağılama, dini inançlara hakaret ve izinsiz görüntü alma gibi suçlar işlediği" savunuldu.

Hüseyin Yahya Şekerci'nin göreve başladığı 29 Ekim'den itibaren sahip olduğu bazı sosyal medya hesaplarının da korsan şekilde ele geçirildiği, bu hesaplardan tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunulduğu aktarılan dilekçede, bu hesapların halen kimliği belirsiz kişilerce kullanılmaya devam edildiği belirtildi.

Dilekçede, "Müvekkil kendi çabalarıyla bahse konu hesapları tekrar kazanmaya çalışmışsa da o tarihten itibaren aleyhine yapılan paylaşımlar, bulunduğu konum ve meslek itibarıyla telafisi mümkün olmayan manevi zararlara yol açmıştır. Müvekkile ait hesapların FETÖ/PDY Suç Örgütüne finansal destek sağlayan mensup ya da sempatizan kişi veya kurumlarca ele geçirilmiş olduğu kanaatindeyiz" denildi.

Savcılığın yapacağı soruşturma kapsamında bu hesapları ele geçiren kişi ve kurumların ortaya çıkacağı kaydedilen dilekçede, şüpheliler hakkında dava açılması istendi.

Bu arada, Hüseyin Yahya Şekerci, "Kamuoyuna bir kere daha teyiden ifade ediyorum ki; atılan tweetler bana ait değildir. Twitter hesabımın ele geçirilmesine ilişkin hukuki süreç devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

Haber Ara