Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Şehitlikte buruk bayram

Şehitlikte buruk bayram

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 13:33:54

Şehitlikte buruk bayram
Şehit yakınları, Kurban Bayramı arifesinde şehitlerini mezarları başında ziyaret etti.

Kadifekale Hava Şehitliği'ne gelen çok sayıda aile, bayramı buruk karşıladı. Ellerinde çiçeklerle mezarlığa gelen şehit yakınları, Türk bayraklarıyla donatılmış mezarların çevresini temizledi, üzerine yeni çiçekler bıraktı, kaybettikleri için Kuran-ı Kerim okudu ve dua etti.

-Şehide taraftarı olduğu takımın atkısı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 5 yıl önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında, teröristler tarafından askeri araca roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan er Kerem Oğuz Erbay'ın arkadaşları şehidi arife gününde yalnız bırakmadı.

Erbay'ın da taraftarı olduğu futbol takımı Göztepe'nin üniversite öğrencilerinden oluşan taraftar grubu Göztepe Uniforce üyesi gençler, Erbay'ın mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu, mezarına Göztepe atkısı bıraktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Mehmet Engin Uysal (22), şehit Erbay'ı tanımadığını belirterek, "Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız" dedi.

Erbay'ın başında okudukları duaları tüm şehitlere hediye ettiklerini aktaran Uysal, şunları söyledi:

"Biz bir aileyiz, aile fertlerinin bizden bir parça taşımasını isteriz. O da şu an burada olsaydı Göztepe atkısını takmak isterdi. Bunun için Göztepe atkısını başucuna koyduk" diye konuştu.

Süleyman Dağıstanlı da Erbay'ı sadece tribünden isim olarak tanıdığını ifade ederek, her bayramda ziyaretine geldiklerini anlattı. Şehidin ailesini de fırsat buldukça ziyaret etmeye özen gösterdiklerini dile getiren Dağıstanlı, "Bizim için canlarını hiçe sayan insanları hatırlamak için buradayız" dedi.

-"Her zaman hüzünlü geliyoruz"

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Oğul Köyü yakınlarda askeri konvoyun geçişi sırasında düzenlenen saldırıda 15 Eylül 2012'de şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin babası Satılmış Çiftçi de bayramları buruk yaşadıklarını söyledi.

Bayram günlerini oğlunun mezarı başında geçirdiğini aktaran Satılmış, "Bayram bize ölüdür. Her zaman hüzünlü geliyoruz buraya. Ama Allah'tan gelenin önüne geçilmez" diye konuştu.

Haber Ara