Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Seddadi'den sonra hedef Rakka

Seddadi'den sonra hedef Rakka

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 23:48:45

Seddadi'den sonra hedef Rakka
" ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, Haseke ilinin güneyindeki Şeddadi ilçesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesinin ardından, hedeflerinin Rakka olduğunu söyledi.

Dunford ve Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Temsilciler Meclisi Tahsisatlar Komitesinde düzenlenen "Savunma Bütçesi" başlıklı oturuma katılarak, temsilcilerin sorularını yanıtladı.

Dunford, bugüne kadar 2 bin 500 Peşmergenin eğitildiğini ve bu sayede terör örgütü DAEŞ'in Irak ve Suriye arasındaki iletişimini engellediklerini söyledi.

Dunford, "ABD tarafından desteklenen sahadaki müttefiklerimiz yakın zaman önce Şeddadi'yi ele geçirdi, şimdi ise Rakka'yı izole edecekler" dedi.

Müdahaleler sonucunda DAEŞ'e ciddi şekilde baskı olduğunu söyleyen Dunford, "Sanal ve fiziki olarak yoğunluklu oldukları bölgelerde izole ediyoruz" ifadesini kullandı.

Savunma Bakanı Carter da Şeddadi'nin stratejik öneminden bahsetti. Şeddadi'nin DAEŞ'in yönetiminde önemli bir rol oynadığı ve petrol gelirlerinin kontrolünün burada yapıldığını belirten Carter, "Bu kasabayı alarak Rakka ile Musul arasında kuzeyde bulunan ana hattı da kesmek istiyoruz. Bu şekilde ana tümörü ikiye bölmüş olacağız" açıklamasında bulundu.

Carter da oturumda ABD'nin yüksek kapasiteli düşmanlarla savaşmak için hazır olacağını söyledi.

ABD'nin en önemli yaklaşımının terörist gruplarla savaşırken aynı zamanda diğer düşmanların ilerlemesini engellemek olduğunu belirten Carter, "Açık olmak gerekirse ABD ordusu, Irak ve Afganistan'daki savaşlarından ya da dünya hafızasının yakın geçmişinden daha farklı savaşmak için hazır olacak" dedi.

ABD'nin yüksek kapasiteli düşmanlarla savaşmak için hazır olacağını da dile getiren Carter bu durumu "tam spektrum" olarak tarif ederek, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda, bizim bazı bölgelerdeki avantajlarımızı tehdit edecek gelişmiş askeri sisteme sahip Rusya ve Çin, üzerinde durulması gereken rakiplerimiz. Bazı durumlarda silahlar geliştiriyorlar ve savaş yolları arayarak hedeflerine ulaşmak ve ABD'ye cevap vermeyi umut ediyorlar."

Carter, bu ülkelerle çatışmaya girmeyi istemediklerini belirterek, "Takip ettikleri bazı hareketleri de görmemezlikten gelemeyiz" şeklinde konuştu.

Haber Ara