Dolar

32,2013

Euro

35,0122

Altın

2.450,34

Bist

10.921,91

'Seçmen kağıtlarını zorla alıp HDP için oy kullandılar' iddiası

'Seçmen kağıtlarını zorla alıp HDP için oy kullandılar' iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 17:30:30

'Seçmen kağıtlarını zorla alıp HDP için oy kullandılar' iddiası
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yaşayan Ali Baytar (70), ailesiyle gittiği okulda tanımadığı bazı kişilerin seçmen kağıtlarını zorla alarak HDP adına oy kullandığını öne sürdü.

Ali Baytar, gazetecilere yaptığı açıklamada, oy kullanmak için eşi Fatime, engelli oğulları İdris ve Musa ile Evliya Çelebi Ortaokuluna gittiklerini, okulun kapısında 3 kişinin kendilerini durdurduğunu söyledi.

Tanımadığı bu kişilerin, "Biz sizin kime oy vereceğini biliyoruz. Elinizdeki seçmen kağıtlarını bize verin" dediğini belirten Baytar, şöyle konuştu:

"Ben onlara önce kızdım ve 'oy kullanırken kabindeki perde ne işe yarıyor? Kendim, oyumu kullanırım. Böyle bir şey kanunda bile yok' dedim. O sırada dışarıda bekleyenler de bana 'ne olacak, bir şey olmaz' dediler. Daha sonra ben, eşim ve oğullarımla oy kullanmak için sandık başına gittik. O sırada elimizden seçmen kağıtlarımızı aldılar ve adımıza oy kullandılar."

Oğullarının engelli olduğunu, eşinin de korktuğu için duruma sessiz kaldığını iddia eden Baytar, "Ben yeniden oy kullanmak istiyorum. Belki AK Parti'ye, CHP'ye veya MHP'ye oy verecektim. Onlar nereden bilsinler benim hangi partiye oy vereceğimi? Gittiler HDP'ye oy verdiler. Bundan dolayı şikayetçiyim" dedi.

Baytar'ın, sandık başkanlığına başvurusu üzerine konuyla ilgili tutanak tutuldu.

Haber Ara