Dolar

32,5246

Euro

34,7847

Altın

2.440,94

Bist

9.915,62

'Savaşın kadınları'nın acılarla dolu yaşamı

'Savaşın kadınları'nın acılarla dolu yaşamı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 13:12:29

'Savaşın kadınları'nın acılarla dolu yaşamı
CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar, savaştan en çok etkilenenlerin başında geliyor.

Savaşta eşini, çocuklarını ve yakınlarını kaybeden ve topraklarından göç etmek zorunda kalan Suriyeli kadınlar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nden habersiz yaşamını sürdürüyor.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü tüm dünyada farklı etkinliklerle kutlanırken, "savaşın kadınları" ise sadece yaşadıkları acıları unutmak istiyor.

- "Çocuklarımın geleceği için Türkiye'ye sığındım"

Savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli kadınlardan 3 çocuk annesi Hübeybe El Hüseyin (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de birçok yakınını kaybettiğini söyledi.

Eşinin 6 aydır Suriye'de kayıp olduğunu anlatan Hüseyin, "Reyhanlı'da eşimden haber alamadığım için geldim. Suriye'de tutunacak dalım kalmadığı için buradayım. Daha önceden Reyhanlı'ya gelen bir yakınımın yanında hayatımı sürdürüyorum. Çocuklarımın geleceği için Türkiye'ye sığındım. Yakın akrabam olan birçok kişiyi de yitirdim. Savaş benim içimi yakmaya devam ediyor" diye konuştu.

Hinit Lehla (60) ise savaşın başladığı ilk günlerde eşini kaybettiğini anlattı.

Eşinden geriye kalan bir kare fotoğrafıyla avunan Lehla, "2 yıldır Reyhanlı'da yaşıyorum. Bir kızım var. Geçimimizi günü birlik işlerle karşılıyoruz. Eşimi olayların başladığı ilk günlerde kaybettim" dedi.

İdlib'ten gelen Hanne Sait de (45) eşini savaşta kaybettikten sonra hayatlarının düzene girmediğini anlattı.

Reyhanlı'da 5 çocuğuyla tek göz odada yaşam süren Sait, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eşim Suriye'de 1 yıldır kayıp, nerede olduğunu bilmiyorum. Çocuklarımın geleceği için Türkiye'ye sığındık. Ülkemde yakınım kalmadı. İçimde yaşadığım acı hiç dinmeyecek."

Haber Ara