Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Satrançta uluslararası seminer

Satrançta uluslararası seminer

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 13:49:59

Satrançta uluslararası seminer
Türkiye Satranç Federasyonu ve Satrançla Büyüyorum Kulübü, ana sınıflarında satrancın yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalara başladı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında, ülke genelinde bin ana sınıfında satranç köşesi oluşturma, bu sınıflardaki öğrencileri satranç malzemeleri ile buluşturma ve öğretmenlerine de satranç eğitimi verme projesi hayata geçirilecek.

Ankara, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Ordu ve Sivas gibi bölge merkezi illerde uygulanmaya başlanacak projenin, gelecek yıllarda diğer illerde de hayata geçirileceği belirtildi.

Projenin uygulanması öncesinde, yurt dışında ve Türkiye'deki anaokullarında uygulanan satranç eğitim modelleri hakkında bilgi edinmek, uygulanan eğitim modellerinin avantaj ve dezavantajlarını tartışmak ve karşılıklı fikir alışverişi ile örnek bir eğitim modeli oluşturabilmek amacıyla çalıştay organize edilecek.

"Uluslararası Düzeyde Ana Sınıflarında Satranç Eğitim Modellerinin Karşılaştırılması" başlıklı "Uluslararası Satranç Seminerleri" çalıştayı, 13-14 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Dünya Satranç Federasyonu Okulda Satranç Komisyonu Başkanı Kevin O'Connell, Avrupa Satranç Birliği Eğitim Kurulu Genel Sekreteri ve Rusya Sosyal Devlet Üniversitesi Satranç Branşı Bölüm Başkanı Alexander Kostyev, Alessandro Dominici ve Stormester & Stormester Akademisi Eğitmeni Olga Dolzkaya gibi yurt dışından alanında uzman isimlerin satranç severlerle buluşacağı çalıştaya, Türk satrancının önde gelen isimleri de katılarak konuşma yapacak.

Çalıştayda dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye'de verilen eğitim modelleri, görsel ve uygulamalı olarak katılımcılara iletilecek.

Haber Ara