Dolar

32,2578

Euro

35,0659

Altın

2.464,78

Bist

10.319,96

Saraybosna'daki silahlı saldırı

Saraybosna'daki silahlı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 21:05:36

Saraybosna'daki silahlı saldırı
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Mladen İvanic, başkent Saraybosna'da dün meydana gelen ve iki askerin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin, "Gelecekte sivil insanların da hedef haline gelmemesi için terörle mücadelemizde çok daha kararlı olmalıyız" dedi.

İvanic, yaptığı açıklamada, terörizmin Bosna Hersek'te ciddi bir sorun haline geldiğini öne sürerek, buna rağmen tehlikenin halen tam anlamıyla anlaşılamadığını vurguladı.

Bu tür eylemlerin engellenmesi için güçlü bir şekilde mücadele etmeye hazır olduğunu kaydeden Mladen İvanic, "Üniformalı görevlilerin hayatlarını kaybettiği ikinci saldırı ile karşı karşıyayız. Gelecekte sivil insanların da hedef haline gelmemesi için terörle mücadelemizde çok daha kararlı olmalıyız" ifadesini kullandı.

Saraybosna'nın Rajlovac semtinde meydana gelen saldırının faili Enes Omeragic'in babası Sahin Omeragic ise bu yaşananlara inanmakta güçlük çektiğini belirterek, oğlunun evde hiçbir zaman silah bulundurmadığını savundu.

Enes'in 4 yıldır evlerinin alt katında yalnız yaşadığını ifade eden Omeragic, "Her sabah evden 10'da çıkar ve akşam üzeri dönerdi. Medyada iddia edildiği gibi radikal gruplara mensup olup olmadığını bilmiyorum" diye konuştu.

Yaşananlardan dolayı oğluna öfkeli olduğunu ve cenaze törenine bile gitmek istemediğini kaydeden baba Omeragic, "Kendi oğlumun hayatından çok, o iki askerin ölmesine üzüldüm. Biz de genç olduk, bizim de kanımız kaynardı ama böyle bir şeyi yapmak aklımın ucundan bile geçmedi" şeklinde konuştu.

Saraybosna'nın Rajlovac semtindeki bir şans oyunları bayisinde, dün akşam yerel saatle 19.35'te meydana gelen saldırıda, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler mensubu iki asker hayatını kaybetmiş, bir asker de hafif yaralanmıştı.

Görgü tanıkları, Safet Zajko Caddesi'ndeki şans oyunları bayisine girerek ateş eden saldırganın, daha sonra dışarı çıkıp yakındaki otobüse doğru da silahını ateşlediğini anlatmıştı.

Saldırının faili Enes Omeragic, olayın meydana geldiği semtin yakınlarında bulunan Sokolje'deki evinde intihar etmişti.

Haber Ara