Dolar

32,2578

Euro

35,0659

Altın

2.464,78

Bist

10.319,96

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'ye düzenlenen silahl

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'ye düzenlenen silahlı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-29 00:16:15

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'ye düzenlenen silahl
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Sonuçta yapan kim olursa olsun, hangi amaçla olursa olsun, saldırıyı huzuru ve istikrarı bozmaya yönelik hareket olarak algılıyorum" dedi.

Gülpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiftçi ile gün içinde Siverek ilçesinde çeşitli açılışlara ve programlara katıldıklarını belirterek, akşam saatlerinde kente dönen Çiftçi'nin içinde bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiğini hatırlattı.

Olay yerine kısa sürede ulaştığını anlatan Gülpınar, Çiftçi ve ekibiyle yakından ilgilendiğini kaydetti.

Saldırıların amacına ulaşamayacağını vurgulayan Gülpınar, şöyle konuştu:

"Tabii şiddetle kınıyoruz, son provokatif eylem, maalesef sisli bir ortamdayız. Bunun için altından her türlü provokasyon çıkabilir. Sonuçta yapan kim olursa olsun, hangi amaçla olursa olsun, saldırıyı huzuru ve istikrarı bozmaya yönelik hareket olarak algılıyorum. Bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Başkanımıza ve Şanlıurfa halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Çiftçi'nin makam aracının bulunduğu konvoy, Siverek-Hilvan karayolunda uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutulmuştu. Çiftçi ve beraberindekiler, saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Haber Ara