Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sahibinden.com, 'Green Office Programı'na dahil oldu

Sahibinden.com, 'Green Office Programı'na dahil oldu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 13:01:07

Sahibinden.com, 'Green Office Programı'na dahil oldu
Türkiye'nin e-ticaret platformlarından sahibinden.com, Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (WWF-Türkiye) "Green Office Programı"na dahil oldu.

Sahibinden.com'un açıklamasına göre, 2012 yılı ağustos ayında taşındığı ve Sahiplex adını verdiği dünyanın önde gelen bilişim şirketleriyle yarışabilecek şekilde tasarlanan ofisi, yeşil ofis olmaya uygun olarak projelendirilmişti.

WWF Türkiye'nin "Green Office Programı" sertifikasını alarak bunu somutlaştırmayı hedefleyen sahibinden.com, elektrik ve su tasarrufundan plastik tüketiminin azaltılmasına, doğa dostu otomobil alımından kağıt israfının önlenmesine kadar enerji tasarrufu sağlayacak ve şirketin karbon ayak izini azaltacak bir çok yeni düzenlemeyi hayata geçirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen sahibinden.com İş Destek'ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker Pamuk, gelecek nesillere yaşanabilir ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için çevreci hareketlerde yer almayı bir kurum kültürü olarak benimsediklerini belirtti.

"Green Office Programı"nı şirket olarak çok önemsediklerini vurgulayan Pamuk, şunları kaydetti:

"Gerekli tüm çalışmaları yapmaya tüm ekip olarak hazırız. Proje kapsamında elektrik ve su tüketimini azaltmak amacıyla tüm musluk, klozet ve aydınlatmalarda sensör kullanmaya başladık. Şirketimize satın alınacak her ürüne sürdürülebilirlik şartı getirdik. Konuyla ilgili bilincin artmasına fayda sağlamak amacıyla ofise doğayla ilgili filmler, kitaplar ve dergilerden oluşan Yeşil Kütüphane kurulması için de çalışmalarımıza başladık. Tüm sahibinden.com ekibinin yüksek bir duyarlılık göstererek doğa dostu uygulamalarımıza katılacağına inanıyoruz. Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olmamızın getirdiği sorumlulukla çevreci yaklaşımlarımızın sektöre örnek olacağını düşünüyoruz."

Dünyanın en büyük çevre örgütlerinden WWF'in ekolojik ayak izini azaltmaya yönelik uluslararası bir girişimi olan "Green Office Programı", enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar, doğal kaynakların bilinçli kullanımı gibi konularda farkındalık ve ofis uygulamalarında değişimi hedefliyor.

Haber Ara