Dolar

32,3019

Euro

34,9793

Altın

2.446,07

Bist

10.173,42

Sağlık çalışanlarından terör tepkisi

Sağlık çalışanlarından terör tepkisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 14:35:35

Sağlık çalışanlarından terör tepkisi
Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerdeki çalışanlar, terör örgütü mensuplarının, ambulanslara, sağlık personeline ve hastanelere yönelik yaptığı saldırılara, "Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa eller veren kazanacak" sloganıyla tepki gösterdi.

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Özdemir ile Fatih'teki İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde yaptığı açıklamada, terör örgütünün sağlık çalışanları ve hastanelere yönelik saldırılarını kınadı.

Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç-yaşlı, çocuk-bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırılarına devam ettiğini belirten Albayrak, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanlarından 3'ü terör örgütünün gerçekleştirdiği bu saldırılarda hayatını kaybetti. Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanemiz, bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü."

Albayrak, vatandaşların en temel haklarından sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetledi.

Hiçbir din ve kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırıların ve çağ dışı anlayışın, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyeceğini vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Hastanelerde, çalışanların güvenliği için gereken tedbirler alınıyor ve güvenlik güçleri terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevabı, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Bizler, tüm engellemelere rağmen, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör, bizi asla yıldıramayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak."

Konuşmanın ardından Albayrak ve beraberindekiler şehitlere rahmet dileyerek, Fatiha okudu.

Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Balcı da hastane önünde yaptığı açıklamada, terör saldırılarını kınadı.

Haber Ara