Dolar

32,6221

Euro

35,0117

Altın

2.430,29

Bist

10.471,32

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 13:31:46

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Gerek ülkemizin gerek Ortadoğu'nun gerekse insanlığın çözülemeyecek problemi yoktur. Yeter ki iyi niyetle yaklaşalım" dedi.

Kamalak, bir restoranda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek bir konuşma yaptı.

Dünyada herkese yetecek kadar yaşam alanı ve nimet bulunmasına rağmen, milyonlarca insanın yersiz ve yurtsuz yaşadığını, bu duruma üzüldüklerini ancak şaşırmadıklarını belirten Kamalak, "Bunun sebebi adil bir sistemin ve adaletin olmamasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, bu sebeple hem Türkiye hem de tüm insanlık için adil bir düzenin kurulması gerektiğini savunarak, iyi niyetle hareket edilmesi halinde bunun mümkün olduğunu kaydetti.

- "Çözülemeyecek bir problem yok"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de bazı sorunlar yaşandığına işaret eden Kamalak, "Çözülemeyecek bir problem yok. Peki bu çatışmalar neyin nesi? Olanlar bizi şaşırtmıyor. Çünkü adil düzenden ayrıldığın sürece zulüm kaçınılmaz olur, çatışmalar kendiliğinden gelir. Hakkın dışında batıldan başka ne olabilir? Hakkın dışında derece derece batıl olur, zulüm olur" diye konuştu.

"Saadet Partisi Milli Görüş'ü temsil eden ve Necmettin Erbakan'ın politikasını bugün sürdüren tek partidir ve bu bölge için bedel ödemiştir" ifadesini kullanan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Partimiz bütün ülkeyi kucaklayan bir partidir. Bunun için geleceğe ümitle bakıyorum. Zaten inançlı insanların geleceğe ümitsiz olarak bakması düşünülemez. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde hakkı esas almak lazım. Gerçeklere kulak verdiğiniz takdirde inşallah bu yörenin çözülemeyecek probleminin olmadığını göreceksiniz. Bu tür gerilimler bütün ülkeye zarar verdiği gibi özelde buraya zarar veriyor. Bazı illerimizde gıda sıkıntısı çekildiğini öğrendik. Nakliye araçları 500 liraya gelirken şimdi 2 bin 500 liraya gelmiyormuş. 'Buralarda bir takım riskler var' deniliyor. Bunun yükünün yöre insanı çekecek. Çünkü nakliyecinin parasını ödeyen firma ya da market o bedeli fiyatlara yansıtacak."

- "Kardeşlik hukukumuzu pekiştirmeye mecburuz"

Kamalak, kendilerinin geçmişte bölgeye çeşitli yatırımlar yaptıklarını, fabrikalar kurduklarını ancak bunların zamanla kapandığını ifade etti.

İslam dünyasındaki zenginliklere dikkati çeken Kamalak, "Müslümanlar imamesi kopartılmış tespih taneleri gibi dağılmış durumdadır. Her bir kardeşimiz bu tespih tanelerini bir araya getirmek, İslam coğrafyasını birleştirmek için çalışmalı. Bu zor değil" dedi.

Her Müslüman'ın haksızlıkla mücadele etmesi gerektiğini anlatan Kamalak, şöyle konuştu:

"Her Müslüman kardeşimiz dünyanın neresinde olursa olsun bir damla kan dökülmüşse bunda kendisinin de vebali olduğunu unutmamalıdır. Dünyada çözülemeyecek problem yoktur ama adil düzen olmalı. Gerek ülkemizin gerek Ortadoğu'nun gerekse insanlığın çözülemeyecek problemi yoktur. Yeter ki iyi niyetle yaklaşalım. Emaneti ehline verelim."

1 Kasım seçimlerinde partisine destek isteyen Kamalak, "Zaman zaman yollar çatallaşır ve hangi yola gideceğimiz konusunda tereddüt ederiz. Yolun birinde zenginler varken diğerlerinde iktidar sahipleri, güçlüler veya garibanlar olabilir. İlahi ferman 'sadıklarla beraber olun' diyor. En darda olduğumuz dönemde bile inancımıza sarılmaya, kardeşlik hukukumuzu pekiştirmeye mecburuz. Biz İslami bir şekilde konulara yaklaştığımızda göreceğiz ki dünya çok daha güzel" dedi.

Haber Ara